Galatea Llibres celebra el mes més 'geek' amb activitats, concursos i recomanacions literàries

Al mes de maig se celebra el Dia de l'Orgull Friki, i amb motiu d'aquesta efemèride Galatea Llibres ha preparat una intensa agenda
Galatea Llibres ha preparat un mes ple d'activitats. | Josep Martí

 

A Galatea Llibres —carrer Jesús 5-7 de Reus— el mes de maig és el mes de la literatura juvenil i 'geek', i és que el dia 25 de maig és des de fa uns anys oficialment el dia de l'orgull 'friki'. Per celebrar-ho aquest mes us porten cinc recomanacions de llibres de literatura juvenil i cinc llibres per als més 'frikis', però a més d'això també han preparat un maig amb activitats molt diverses i interessants i concursos que no us podeu perdre. Visitant la pàgina web de Galatea Llibres o el seu Facebook trobareu tota la informació i les bases dels concursos que s'han organitzat, però tot seguit us en fem un petit resum.

 

El primer dels concursos que han preparat a la Galatea és el Concurs de Booktubers, en el qual els participants hauran de gravar i editar un vídeo de cinc minuts com a màxim, en català o castellà, recomanant un llibre que ells creguin que és un imprescindible. Podeu llegir totes les bases, el format de presentació i els premis clicant en aquest enllaç, i s'hi poden presentar tothom a partir de 14 anys (els menors han de dur una autorització signada dels tutors). Si sou més d'escriure que no pas de sortir davant una càmera us podeu presentar el Concurs de Microrelats de Ciència Ficció en el qual haureu de redactar un microrelat amb el títol 'Reus 2200'. Aquest concurs té dues categories: menor o major de 18 anys, i de la mateixa forma que el Concurs de Booktubers el premi és un val de 50 euros per gastar en llibres i podeu llegir les bases en aquest enllaç. Si en canvi us agrada més la poesia, Galatea Llibres també ha preparat el Concurs Poetwit, en què haureu de publicar a la xarxa social Twitter un poema de 140 caracters amb l'etiqueta #galateajove, i optareu a guanyar un premi de 30 euros per gastar en llibres.

 

Si simplement teniu ganes de passar-vos-ho bé amb activitats també han pensat en vosaltres a Galatea Llibres. El divendres 26 de maig podreu demostrar les vostres habilitats 'frikis' amb la Gimcana Geek&Jove que es durà a terme pels carrers del centre de Reus. Si us hi voleu apuntar només cal que envieu un correu a [email protected]. Finalment, amb motiu de la temàtica d'aquest mes no podia faltar l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus, que ha unit forces amb Galatea Llibres i portaran jocs de taula perquè els descobriu i feu partides guiades a la mateixa llibreria el dissabte 13 de maig a les 12.00 hores i també el divendres 26 de maig a les 19.00 hores.

 

LITERATURA JUVENIL

 

'Aquí dentro siempre llueve'. | Cedida

 

Títol: 'Aquí dentro siempre llueve'.

Autor: Chris Pueyo

Editorial: Destino

Pàgines: 112

Preu: 12,95 euros

Argument: Després de l’èxit de 'El chico de las estrellas', Chris Pueyo sorprèn els lectors amb un  llibre de poesia on destil·la la cinquena essència de la seva sensibilitat i les temàtiques que apuntava el seu anterior llibre. Només aquells que han recorregut el camí que condueix a l’amor i a la decepció coneixen l’autèntica ruta de la poesia. Als seus versos, Chris Pueyo ens obre un ventall de sentiments explorats amb intensitat, delicadesa i autenticitat.

 

'El secret de l’Emmaline'. | Cedida

 

Títol: 'El secret de l’Emmaline'

Autor: Megan Sheperd

Editorial: RBA

Pàgines: 234

Preu: 16 euros

Argument: Desembre del 1941, els bombardejos alemanys arrasen les ciutats d’Anglaterra. Per allunyar els nens d’aquests bombardejos, els evacuen al camp i en hospitals pels què estan malalts. L’Emmaline May és una d’aquestes nenes que comparteix amb altres nens el dia a dia a l’hospital especial de Briar Hill, perquè pateix tuberculosi. La novel·la sembla totalment realista al començament del llibre, però, de sobte, l’Emmaline ens explica el seu secret: hi ha cavalls alats que viuen als miralls d’aquest hospital.

 

'Thug. L’odi que dones'. | Cedida

 

Títol: 'Thug. L’odi que dones'

Autor: Angie Thomas

Editorial: Fanbooks

Pàgines: 411

Preu: 16,95 euros

Argument: Starr és una noia negra de 16 anys de classe mitjana, amb amics i una parella blanca. La seva plàcida i poc conflictiva vida s’acaba quan presencia l’assassinat d’un amic seu, Khalil, un noi negre de la mateixa edat, que anava desarmat, a mans d’un policia blanc. Starr vol que es faci justícia, però els seus dos mons entren en col·lisió i comença a rebre amenaces i pressions des de les dues bandes. Una novel·la reivindicativa que tracta una realitat que està a l’ordre del dia: el moviment Black Lives Matter.

 

'El dia que vaig marxar'. | Cedida

 

Títol: 'El dia que vaig marxar'

Autor: Carles Porta

Editorial: Fanbooks

Pàgines: 110

Preu: 9,95 euros

Argument: El Lolo és un adolescent que viu a Lleida i porta en aparença una vida normal: va a l’institut, és atractiu, té amics. Però sota la superfície s’amaga una realitat dolorosa: abandonat pels seus pares, que el van enviar a viure amb el seu germanastre, se sent enganyat per la vida, té episodis depressius i freqüenta amistats poc recomanables, tot per sentir-se part d’un grup. Mentre busca desesperadament el seu lloc a la vida, un malentès el portarà a prendre una decisió irreversible.

 

'Dumplin'. | Cedida

 

Títol: 'Dumplin'

Autor: Julie Murphy

Editorial: Nocturna Ediciones

Pàgines: 397

Preu: 15,95

Argument: Willwdean Dickson és Will per als seus amics, una noia grassa (i ben orgullosa) per a si mateixa i Dumplin per la seva mare. Ser filla d’una antiga reina de la bellesa mai ha afectat la seva autoestima..., fins que descobreix que el noi que li agrada se sent atret per ella. Per lliurarse de les seves pròpies inseguretats, Will fa el més impulsiu i horrible que podria haber pensat: presentar-te al concurs de bellesa local Miss Lupine Juvenil de Clover City amb l’objectiu de demostrar que una persona és alguna cosa més que el seu pes. Tot i això, al incriure’s no s’imaginava la reacció en cadena que provocaria entre les altres noies del seu institut.

 

LITERATURA 'GEEK'

 

'Sherlock, estudio en rosa'. | Cedida

 

Títol: 'Sherlock, estudio en rosa'

Autor: Steven Moffat, Mark Gatiss, Jay.

Editorial: Norma editorial

Pàgines: 208

Preu: 8,50 euros

Argument: El doctor Watson acaba de tornar de servir a Afganistan, així que busca algú amb qui compartir pis. Un antic amic li presenta a un home amb grans capacitats deductives tot i que també amb una reputació una mica qüestionable..., que no es cap altre que Sherlock Holmes, el famós detectiu que té entre mans un cas que no tothom podria resoldre. Adaptació oficial de la popular sèrie de la BBC, en la que el detectiu més famós del món resol casos al Londres actual.

 

'Gorda'. | Cedida

 

Títol: 'Gorda'

Autor: Moyoco Anno

Editorial: Ponent Mon

Pags: 264

Preu: 20,90 euros

Argument: La Noko fa la seva vida amb normalitat, té parella i una bona feina. Pero sota d’aquesta capa de dona forta s’amaga una jove que lluita constantment contra ella mateixa. Per la Noko, guanyar pes significa perdre una mica de felicitat, una mica d’integritat laboral. La seva lluita és la de moltes altres dones: una lluita en la que sobreposar la confiança i amor propi a una societat que et mira per sobre de l’espatlla es pot convertir en una odissea.

 

'Finald Round, el legado de Street Fighter'. | Cedida

 

Títol: 'Finald Round, el legado de Street Fighter'

Autor: Joaquín Relaño Gómez

Editorial: Héroes de papel

Pàgines: 353

Preu: 30 euros

Argument: Aquest llibre repassa de manera exhaustiva tots i cada un dels 30 anys de la història de Street Fighter. Des de el joc fundacional fins al més recent i polèmic llançament, passant per totes les entregues, la història del desenvolupament de cada títol, la biografia dels seus personatges, les pel·lícules d’imatge real i animació, els llibres, còmics i tot el que ha sorgit al voltant d’aquesta mítica saga que a captivat a diverses generacions de jugadors. Un llibre que recull tot el seu llegat.

 

'El diari de la princesa'. | Cedida

 

Títol: 'El diari de la princesa'

Autor: Carrie Fisher

Editorial: B.Cat

Pàgines: 270

Preu: 20 euros

Argument: Quan Carrie Fisher va descobrir els diaris que havia escrit durant el rodatge de la primera pel·lícula de Star Wars, es va sorprendre en trobar-hi uns poemes d’amor i unes reflexions molt ingènues que amb prou feines era capaç de reconèixer com a pròpies. Avui Fisher ha passat a la història com a actriu i icona pop, però al 1976 només era una noia de dinou anys perdudament enamorada del seu company a la pantalla, Harrison Ford. Amb extractes d’aquells quaderns manuscrits, El diari de la princesa és el record íntim i revelador del qual va succeir dins i fora d’un dels sets de rodatge més famosos de tots els temps.

 

'Saga “Luna”'. | Cedida

 

Títol: 'Saga “Luna”'

Autor: Ian Mcdonald

Editorial: Nova

Argument: En un futur força proper hem colonitzat la Lluna, un lloc ple d’oportunitats, tot i que també de perills. La colònia lunar està totalment industrialitzada i diverses companyies lluiten pel control del poder del satèl·lit. Aquestes companyies les porten diverses famílies, conegudes com “Els cinc dracs”. Cada família s’encarrega d’un gran servei pels habitants de la Lluna, o “llunaris” com l’extracció de minerals, la tecnologia, els transports o l’agricultura. La història comença quan dues d’aquestes famílies, els Corta i els Mckenzie, comencen una sèrie de moviments que canviaran l’ordre de poder i implicarà a tota la resta de famílies i habitants de la Lluna. Les conspiracions i les traïcions estan a l’ordre del dia i recorden molt a algunes trames de la història de G.R.R.Martin, autor de “Joc de Trons”. Actualment s’han publicat els dos primers llibres de la saga: “Luna nueva” i “Luna de lobos”.

 
Comentaris

envia el comentari