L'Ajuntament de Reus comença els treballs d'enjardinament de la rotonda de la zona de Mas Mainer

El projecte té un pressupost de 12.000 euros
L'Ajuntament de Reus comença els treballs d'enjardinament de la rotonda de la zona de Mas Mainer
L'Ajuntament de Reus comença els treballs d'enjardinament de la rotonda de la zona de Mas Mainer | cedida

L'Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana els treballs d'enjardinament de la rotonda de la zona de Mas Mainer, entre el carrer de General Moragues i l'avinguda de l'Onze de Setembre. Els treballs d'enjardinament consisteixen en la plantació d'arbres i arbustos que permetin embellir la rotonda sense restar visibilitat i seguretat al trànsit. El consistori ha informat que es plantarà una magnòlia com a element de més alçada, arbustos baixos, plantes de flor i gespa. 


 

El projecte d'enjardinament de la rotonda de Mas Mainer té un pressupost de 12.160 euros, que es completa amb la instal·lació d'un sistema de reg i la col·locació d'una franja d'un metre d'amplada de llambordes al perímetre de la rotonda per tal d'afavorir la protecció de la vegetació de la circulació dels vehicles. 

Rotonda intel·ligent

El passat mes de gener l'Ajuntament de Reus va treure a concurs la instal·lació d'un sistema 'Smart' per a la rotonda de Mas Mainer, termini que va acabar a principis de febrer. Es preveia la instal·lació d'una pantalla informativa sobre el trànsit a l'avinguda de Castellvell, així com un sistema de detecció de cues amb una videocàmera que estaria ubicada a la mateixa rotonda. 


 

El consistori va emprendre aquest projecte perquè es vol millor el trànsit a la zona, que és de «gran conflictivitat del trànsit rodat». De fet, per l'avinguda de l'Onze de Setembre cada dia hi circulen aproximadament 27.000 vehicles, una xifra que ha anat en augment com a conseqüència del creixement urbanístic i de serveis de la zona. La rotonda de Mas Mainer va entrar en funcionament el mes de juliol del 2017, i al mes de gener ja s'havien registrat set accidents de trànsit que havien tingut lloc en aquest punt de la ciutat de Reus.
Comentaris

envia el comentari