Denuncien una dona que quadruplicava la taxa d'alcoholèmia al volant

De matinada, la conductora va xocar contra un arbre a l'avinguda de Jaume I de Reus

Segons ha informat la Guàrdia Urbana de Reus, aquest dimecres, 13 de juny, cap a tres quarts d'una de la matinada, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra la conductora d'un turisme, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 


Xoca contra un arbre

La conductora, de 37 anys i veïna de la ciutat de Reus, va tenir un accident al volant del seu vehicle, un Citröen C3, després de perdre el control i xocar contra un arbre de l'avinguda de Jaume I.

 

Agents de la policia local van fer-li la prova d'alcoholèmia, amb un resultat d'1,03 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire espirat, una taxa que multiplica per quatre el límit permès —que és de 0,25 mil·ligrams per litre.


Delicte contra la seguretat viària

Cal recordar que es considera delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superin els 0,60 mil·ligrams per cada litre d'aire expirat, o una taxa encara menor, de 0,40 mil·ligrams per litre, en cas d'accident. Aquest fet pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos, i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys.

 

D'altra banda, superar el límit de 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat, permès per a la circulació, i fins al llindar dels 0,60 mil·ligrams per litre, és constitutiu d'una falta administrativa. 

 

Un cas similar fa deu dies

Fa tot just deu dies, el diumenge 3 de juny, un jove de 25 anys, veí reusenc, també va protagonitzar un accident conduint sota els efectes de l'alcohol. En aquell cas, l'home, al volant d'un Peugeot 307, va xocar amb un altre vehicle, passats tres quarts de cinc de la matinada. Els fets es van produir al passeig de Mata de Reus i, afortunadament, no va haver-hi ferits.

 

En aquella ocasió, el test d'alcoholèmia va aportar un resultat d'1,05 mil·ligrams per litre en aire espirat, una taxa gairebé idèntica a la del cas d'avui dimecres, 13 de juny. De la mateixa manera, els agents de policia van confeccionar les diligències judicials corresponents, per un delicte contra la seguretat viària.Comentaris

envia el comentari