La casa pairal de Gaudí a Riudoms i la Cisterna Vella obren portes a partir d'aquesta setmana

Durant tots els caps de setmana a partir d'aquest 22 d'abril i fins al mes d'agost es podran descobrir aquests dos espais riudomencs
La Cisterna Vella també va servir de refugi durant la Guerra Civil.
La Cisterna Vella també va servir de refugi durant la Guerra Civil. | L.S.

 

Riudoms obre al públic dos espais molt importants per al municipi amb el format de visites guiades. Es tracta de la casa pairal d'Antoni Gaudí, que a partir del 22 d'abril i fins a finals d'agost es podrà veure en directe, i també l'espai històric-cultural de la Cisterna Vella. Aquest patrimoni riudomenc es podrà visitar tots els caps de setmana dels mesos d'abril, maig, juny, juliol i agost, tant en dissabte com en diumenge.

 

L'obertura de portes de la casa pairal del geni arquitecte Antoni Gaudí ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació Antoni Gaudí i l'Ajuntament de Riudoms, i a partir d'aquest diumenge 22 d'abril es podrà veure així com els dies 6, 13, 20 i 27 de maig; els dies 3, 10, 17 i 24 de juny; l’1, 8, 15, 22 i 29 de juliol; i 5, 11, 12, 19 i 26 d’agost. La casa de la família Gaudí es podrà visitar a les 11.00, 12.00 o 13.00 hores amb un guia professional que explicarà als visitants els orígens de l'arquitecte Antoni Gaudí i la seva relació amb Riudoms i la influència d’aquesta en la seva vida i obra.


El preu per persona és de 5 euros i els grups a partir de 10 persones, el preu és de 3 euros per persona. Els grups de persones interessades en gaudir d’aquesta visita guiada fora dels dies o horaris establerts poden reservar trucant al telèfon 977 850 350 o escrivint un correu electrònic a [email protected].

 

Pel que fa a les visites a l’espai la Cisterna Vella són gratuïtes, tenen una durada d’una hora i es poden fer a les 11.00, 12.00 i 13.00 hores. L’experiència permet conèixer la història d'un espai sota terra construït en dues èpoques diferents: la cisterna que data de finals del segle XVII i el refugi, excavat durant la Guerra Civil (1936-1939). Els visitants podran caminar, respirar i sentir les mateixes sensacions que les persones que fugien dels bombardeigs de l'aviació feixista amagant-se a la cisterna i a les diferents galeries d'accés excavades durant la guerra civil.


 

Aquestes visites a la Cisterna Vella tampoc no requereixen reserva prèvia, excepte en el cas dels grups que vulguin fer la visita fora de les dates concertades. L’adreça de contacte és [email protected] i el telèfon, el 977 850 350.
Comentaris

envia el comentari