Més d'un miler d'Armats desfilaran pels carrers de Riudoms aquest cap de setmana

Durant el matí del diumenge 18 de març, Riudoms encetarà els actes de Setmana Santa amb aquesta espectacular trobada d'Armats
Més d'un miler d'armats passaran per Riudoms.
Més d'un miler d'armats passaran per Riudoms. | Laia Solanellas

 

La Setmana Santa comença a escalfar motors i Riudoms es prepara per acollir un milers d'armats en la 22a Trobada d'Armats de les comarques de Tarragona. Aquest espectacle que any rere any aplega un gran nombre de públic es durà a terme el diumenge 18 de març, a partir de les 10.00 hores del matí. Hi prendran part més d'una vintena d'agrupacions d'aquest tipus d'arreu del territori, el que significa que més de 1.000 armats desfilaran pels carrers del municipi riudomenc mostrant les seves habilitats. Aquest esdeveniment coincideix a més enguany amb el 130 aniversari dels Armats de Riudoms, creats l'any 1888, el que ho conveteix en una cita encara més especial. 

 

A partir de les 10.30 hores la Trobada d'Armats arrencarà des de davant del Pavelló Municipal d'Esports i passarà pels carrers Sardana i Dr.Fleming, seguint per l'avinguda Catalunya, el carrer Josep M.Sentís, plaça Arnau de Palomar, Via Romana i tornarà al punt inicial. A partir de dos quarts de dotze del migdia aproximadament, tindran lloc els parlaments de les autoritats i el lliurament de cintes i records commemoratius de la trobada. 

 

Les colles d’armats que han confirmat la seva participació són: El Pla de Santa Maria, Montblanc, Riudecols, Arboç, Reus, Mont-roig del Camp, Valls, Constantí, l’Espluga de Francolí, Flix, El Vendrell, La Selva del Camp, La Pobla de Mafumet, Montbrió del Camp, Manresa (Barcelona), Les Borges Blanques (Lleida), Bellpuig (Lleida), Vilallonga del Camp, Riudecanyes, Alcover i Riudoms.

 

La Setmana Santa a Riudoms es viu amb intensitat.
La Setmana Santa a Riudoms es viu amb intensitat. | Cedida

 

Concurs fotogràfic de Setmana Santa

Com cada any, Riudoms vol premiar les fotografies relacionades amb aspectes i costums típics de la Setmana Santa al municipi i és per això que organitza el Concurs Fotogràfic en el qual es busquen imatges representatives dels actes que es poden veure, com per exemple els passos dels misteris, les 'Set Paraules', els Armats, etc. Podeu consultar totes les bases clicant en aquest enllaç. El concurs premiarà amb 250 i 100 euros la Millor Col·lecció i la Millor Fotografia Individual, respectivament.

 

Els premiats de 'La Setmana Santa de Riudoms 2017' es van conèixer el diumenge 11 de març del 2018 amb un acte en què la regidoria de Cultura va lliurar els premis a Guillem Recasens Sadurní, amb la millor col·lecció d'imatges; i Mauro Campedelli amb la millor fotografia. Les imatges presentades al concurs i les premiades es podran veure a l'Església de Sant Jaume fins al 13 d'abril.

 

Els Quadres de la Passió

Una setmana després Riudoms celebrarà també un acte especial per Setmana Santa, es tracta dels Quadres de la Passió de Jesús, en els quals el municipi es bolca esdevenint els veïns i veïnes els protagonistes. En diversos espais singulars del poble, més d'una cinquantena de persones amateurs de Riudoms representen les escenes principals de 'La Passió de Jesús'. Aquestes representacions tindran lloc el dissabte 24 de març
Comentaris

envia el comentari