El Tribunal de Cuentas ratifica la sentència contra Josep Prat en el cas INNOVA

També tomba el recurs de l'Ajuntament, que volia evitar pagar la defensa de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez
Josep Prat
Josep Prat | delCamp.cat

 

El Tribunal de Comptes ha tombat el recurs que va presentar Josep Prat contra la sentència que l'obligava a pagar al voltant d'1,2 milions d'euros a l'Ajuntament de Reus en el marc del cas INNOVA. Segons han avançat 'Cadena SER' i 'Diari de Tarragona' i ha pogut confirmar delCamp.cat, l'exdirector general de l'Institut Català de la Salut i d'INNOVA — l'entramat d'empreses municipals del consistori reusenc que ha desembocat en una macrocausa judicial — s'haurà de fer càrrec de les factures sense justificar que van percebre Carles Manté i Jorge Batesteza.

Un total d'1,2 milions d'euros


Si no presenta recurs de cassació al Tribunal Suprem o aquest el desestimés, Josep Prat haurà d'abonar, a l'Ajuntament de Reus, un total d'1,2 milions d'euros, segons fonts municipals, en concepte de factures no justificades o duplicades — 900.000 euros — i els interessos generats — uns 300.000 euros —. Aquesta quantitat es veuria incrementada, a més, per cost del procés judicial, que també hauria d'assumir Josep Prat. L'Ajuntament de Reus, per la seva banda, ja va anunciar que en cas d'ingressar aquesta quantitat, anirà a parar a l'Hospital Sant Joan perquè, en origen, és qui hauria dut a terme els pagaments.

 

Es demanarà retornar-los a l'Hospital

La sentència contra la qual Prat va presentar recurs es remunta al juliol de 2017 i ja llavors, l'alcalde, Carles Pellicer, la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, i el portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, detallaven que si la quantitat s'havia d'acabar abonant, es proposaria a Reus Serveis Municipals que es retornés a l'Hospital Sant Joan. La intenció, segons fonts municipals, es manté, i serà el mateix Hospital qui decideixi com distribuir aquest ingrés extraordinari que hauria de percebre, en funció de si Prat presenta recurs o no, entre enguany i l'any vinent.


En aquell moment, la CUP va reclamar que els diners servissin per abonar les DPO pendents als treballadors, una mesura que el govern no va descartar ni confirmar en aquell moment.

 

L'Ajuntament haurà d'assumir les costes judicials de Lluís Miquel Pérez

El consistori reusenc havia presentat, també, un recurs per evitar costejar les despeses del judici contra Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus en l'època d'INNOVA. La jutgessa, en aquest cas, exculpa l'exbatlle socialista d'aquesta branca administrativa del cas INNOVA. El gruix de la macrocausa encara està instruint-se per la via penal a través del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus.
Comentaris

envia el comentari