S'ensorra una paret mitgera durant l'ampliació del Centre Alomar

Els veïns afectats denuncien que se'ls ha ocupat el pati tot i haver-ne negat el permís a l'empresa constructora
La comunitat afectada denuncia com s'estan duent a terme les obres d'ampliació del Centre Mèdic Alomar
La comunitat afectada denuncia com s'estan duent a terme les obres d'ampliació del Centre Mèdic Alomar | Cedida

 

El Centre Mèdic Alomar està habilitant les instal·lacions de l'avinguda del Pintor Tapiró, just a l'altra banda de la comissaria de la Policia Nacional dins la mateixa illa de cases. Es tracta d'un espai que havia ocupat un spa amb anterioritat i que ara servirà per acollir aquesta empresa especialitzada, entre altres, en ressonàncies magnètiques. El cas és que les obres per ampliar l'edifici han provocat que els seus veïns posessin el crit al cel. Segons han explicat a delCamp.cat, l'empresa constructora va demanar permís per utilitzar el pati comunitari de la finca adjacent per tal de treballar en la construcció d'una paret de formigó de divuit metres d'alçada on abans hi havia una paret mitgera que separava les dues propietats.


Actuacions sense permís

Els veïns van denegar el permís a l'empresa constructora per no voler maquinària a la seva zona comunitària, de la mateixa manera que, afirmen, no van autoritzar l'enderroc de la paret mitgera. Aquest mur, que simplement delimitava les dues propietats privades, ha desaparegut; segons els veïns, després que la constructora l'enderroqués sense cap tipus de mirament. Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb el constructor encarregat de l'obra, que ha declinat fer cap tipus de declaracions i l'ha remès al que expliquin els veïns.

 

Els veïns denuncien que, aquest dimarts, se'ls ha ocupat part del pati sense permís
Els veïns denuncien que, aquest dimarts, se'ls ha ocupat part del pati sense permís | Cedida

 

Una vegada enderrocat el mur, els operaris van instal·lar una tanca amb borrassa negra ocupant part del jardí de la comunitat de propietaris veïna — com es pot veure a la imatge superior —, una acció que no va agradar gens als seus inquilins que, tal com recorden, havien negat el permís per ocupar la seva finca. La pressió veïnal ha provocat que aquest dimecres la tanca s'hagi desinstal·lat, però els veïns de la comunitat afectada segueixen denunciant que l'empresa constructora no ha actuat de manera correcta.


Una màquina treballant on hi havia hagut la paret mitgera
Una màquina treballant on hi havia hagut la paret mitgera | Cedida

 

Les obres no s'aturen

Els treballs consisteixen en ampliar l'edifici del Centre Mèdic Alomar — la façana del fons de la primera imatge d'aquest article — aixecant un mur de formigó de divuit metres d'alçada a l'altura d'on hi havia hagut la paret mitgera que delimita les propietats — on treballa la màquina de la fotografia superior—. A banda de com s'hagin dut a terme els treballs aquesta setmana, la comunitat afectada no veu amb bons ulls que l'edifici del costat s'ampliï amb una paret de formigó que, expliquen, els pot afectar al seu edifici, per exemple, amb la quantitat de llum que rebin quan s'hagi alçat.

 

La tanca que va instal·lar la constructora deixava una finestra i mitja a l'espai en obres
La tanca que va instal·lar la constructora deixava una finestra i mitja a l'espai en obres | Cedida

 

Denuncien, també, que mentre hi ha hagut la tanca metàl·lica, dues de les finestres dels veïns dels baixos han quedat aïllades a la zona en obres, provocant un perjudici als seus ocupants. Afegeixen, de fet, que des que ha desaparegut la tanca els operaris segueixen treballant sense cap mena de protecció cap a aquests veïns, ja que no s'ha instal·lat cap tanca a la limitació entre finques ni s'ha pal·liat de cap manera, mantenen, ni el soroll ni els efectes d'utilitzar maquinària com martells pneumàtics a dos metres de distància de la finestra d'un habitatge.Comentaris
ANGELS
La paret no s’ha ensorrat. L’HAN ENDERROCAT els responsables de la constructura de la Clínica Alomar.
Miquel
Sigueu un pel rigurosos...La pared no s'ha ensorrat, l'han enderrocat. No modifiqueu la informacio perfavor

envia el comentari