Rosario Flores inaugurarà la programació del Festival de les Arts de Reus

Els Jardins del Mas Calvó i la plaça d’Anton Borrell s’uneixen al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata per acollir el festival
Presentació de la programació del FAR 2018
Presentació de la programació del FAR 2018 | delCamp.cat

 

Després d’una primera edició, emmarcada en el projecte Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, el Festival de les Arts de Reus (FAR) torna aquest 2018 en diversos escenaris de la ciutat, per demostrar ser un referent en les arts escèniques del país i no solament en l’exhibició, sinó també en la creació i l’impuls de propostes artístiques de primer nivell. Enguany, la programació és impulsada sota el paraigua del projecte Reus Ciutat de la Música 2018, convertint la música en fil conductor de la programació amb propostes diverses i interessants, de procedències i formats variats i per a tots els gustos amb un nexe comú, l’excel·lència.


Rosario Flores, el 30 de juny

La cantant Rosario Flores inaugurarà el FAR la nit del 30 de juny amb un gran concert en què presentarà les cançons del seu darrer treball discogràfic, ‘Gloria a ti’. A més, l’actuació serà en un dels nous emplaçaments del festival, la plaça d’Anton Borrell. El concert comptarà amb una posada en escena energètica i potent, a més del seu segell personal que fusiona el flamenc amb el pop actual.  Les entrades ja estan a la venda al preu de 20 euros.

 

Òpera,  piano, teatre i dansa completen el programa

En l’apartat musical, la soprano amb més projecció internacional del moment, Sara Blanch, ens acompanyarà en un passeig per les millors àries de l’òpera de tots els temps amb compostos per Rossini, Bellini o Donizetti, passant per Verdi entre d’altres sonaran als Jardins del Mas Calvó, escenari que s’estrena en aquesta edició, el 10 de juliol a les 21 hores. Un altre dels artistes que passarà pels escenaris del FAR és el pianista del Priorat, Lluís Capdevila, que ens regalarà les seves emocionants improvisacions en solitari resultants de la seva estada a Nova York amb l’actuació ‘Daybreak Explorations’. Lluís Capdevila serà l’encarregat d’estrenar l’escenari del Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata el 12 de juliol en l’edició d’enguany.

 

Tres grans noms de l’escena teatral del país, Mercè Sampietro, Montse Guallar i Marta Marco, han unit el seu talent per donar vida a les tres grans heroïnes de la tragèdia grega: Antígona, Fedre i Medea. Aquest espectacle musicoteatral anirà acompanyat per una banda sonora a càrrec de l’orquestra Camerata XXI i serà un càntic al coratge i valor de les dones en una societat patriarcal, que es podrà veure el 7 de juliol al Pere Mata.


La nit del 14, l’espectacle que tancarà la programació del FAR 2018 serà una proposta de dansa contemporània de primer nivell internacional. ‘Not a moment too soon’  és un muntatge intimista del coreògraf i ballarí Ferran Carvajal amb Trevor Carlson, i ens oferiran una visió personal sobre els darrers anys de vida d’un dels màxims exponents de la dansa moderna.

 

Amb la voluntat d’oferir a l’espectador una experiència única, una vetllada especial, el festival de Reus seguirà oferint un sopar fred amb l’entrada dels espectacles i, a més, programa activitats paral·leles amb les propostes artístiques. El 7 de juliol, al Pere Mata, el Dr. Jordi Vilaró ens parlarà sobre el rol de la dona, en la conferència ‘El paper de la dona en la tragèdia grega’. Una altra de les conferències és ‘El Món de Merce Cunningham’, en la qual el ballarí i coreògraf Ferran Carvajal ens aproparà al món de la dansa contemporània segons la peculiar visió de l’eminent coreògraf Merce Cunningham.

 

Entrades a la venda

Les entrades es poden comprar a www.ciutatdelamusica.reus.cat i també a les taquilles del Teatre Bartrina i del Teatre Fortuny en el seu horari habitual i, en el cas que quedin localitats, 30 minuts abans a la taquilla habilitada en cadascun dels espectacles. A més, s’ha previst un abonament per als 4 espectacles dels Jardins de Mas Calvó i de l’Institut Pere Mata, a 74 euros.Comentaris

envia el comentari