La plaça de Catalunya de Reus retornarà el protagonisme als vianants

Es vol adaptar l'espai per tal de convertir-lo en zona de pas per la ciutadania i reactivar el sector de la restauració
Instantània de l'estat acutal de les obres
Instantània de l'estat acutal de les obres | Àlex Olivé

 

Si un projecte urbanístic ha travessat dificultats a la ciutat de Reus, aquest ha estat la remodelació de la plaça de Catalunya. Acompanyat pel regidor d'Urbanisme Marc Arza, i pel regidor de Via Pública Hipòlit Montseny, l'alcalde de Reus Carles Pellicer ha explicat que l'objectiu és tornar a convertir l'espai en zona de pas pels vianants. L'estil a seguir serà el mateix, inclús quant al paviment utilitzat, que en la zona anterior i també que la del Pallol. En paraules de Pellicer: «Volem retornar el protagonisme als vianants per sobre dels vehicles. Guanyem un espai pel comerç i la restauració».

 

Després que el projecte patís un entrebanc l'any 2013 a causa de la falta d'entesa amb l'elèctrica Cadí, s'encarregarà del projecte actual l'empresa Agrovial SA. Una vegada finalitzada la primera fase del projecte (la part relacionada amb la muralla medieval), faltava abordar la zona que afecta el monument al poeta Joaquim Maria Bartrina i avui, 10 d'octubre, se n'ha presentat la segona fase.

 

En aquest moment, les obres ja s'han iniciat i s'espera que, en el transcurs dels pròxims tres mesos, pugui estar finalitzada. S'espera que el cost total arribi als 145.777,81 euros.

 
Comentaris
Antonia
M'agradaria saber si algun dia està previst la remodelació de la plaça Puríssima Sang, donant prioritat als vianants, i la continuació de la millora del carrer Camí de Valls que van començar modificant les voreres i es ba aturar al principi del carrer, per cert molt transitat pels vianants i molt estret i dificultós, una vergonya.

envia el comentari