Reflexions impulsades fa més de 2.000 anys amb la Passió «del segle XXI» de la Selva del Camp

Després del primer cap de setmana de representacions amb un gran èxit de públic, tot l'equip de la Passió de la Selva prepara amb força la recta final que arriba els dies 17 i 18 de març
El text de La Passió de la Selva interpel·la contínuament l'espectadors perquè reflexioni.
El text de La Passió de la Selva interpel·la contínuament l'espectadors perquè reflexioni. | Cedida

 

El passat cap de setmana la Selva del Camp va dur a terme les dues primeres representacions a l'Església Parroquial de Sant Andreu Apòstol de La Passió assolint un gran èxit de públic i de crítiques. Així ho explica Lluïsa Garriga, una de les promotores de la recuperació d'aquest espectacle que enguany tornava en escena nou anys després de la seva estrena. «Ara mateix estem eufòrics, perquè després de tant esforç va venir molta gent, vam omplir els dos dies i tothom en va sortir molt content» assegura. Els dies 10 i 11 de març es van realitzar els dos primers passis d'aquesta obra de teatre amb aires professionals però duta a terme per gent «totalment amateur».


Un total de 250 persones s'han implicat durant mesos per fer realitat La Passió a la Selva del Camp, un fet que per Garriga «t'omple d'orgull veure com un poble petit es bolca d'aquesta manera». L'equip d'actors i actrius està format per 50 veïns i veïnes del poble «que tots tenen les seves feines com carnissers, metges, professors,...» explica, que treballen perquè tot surti a la perfecció durant mesos. «Els actors van començar el treball de memorització del text al setembre. A partir del gener es van iniciar els assajos diaris per escenes i durant els últims quinze dies hem fet assajos generals». I és que el procés ha estat laboriós, dur amb assajos fins a les tres de la matinada i ple de sacrificis per a tots els participants amateurs, però asseguren que ha valgut la pena.

 

Moment d'un dels assajos de la Passió de la Selva.
Moment d'un dels assajos de la Passió de la Selva. | Cedida

 

Què hi pot veure l'espectador?

Aquest cap de setmana, els dies 17 i 18 de març, a partir de les 21.00 hores, es podran veure les dues últimes representacions d'aquesta obra. En un entorn incomparable, l'Església Parroquial de Sant Andreu Apòstol a la Selva del Camp es transforma totalment amb dos espais diferenciats: al presbiteri, l'escenari on hi ha l'actuació, i la música i el cor en directe des del final de l'església. El resultat és «un espai escènic que impressiona» assegura la Lluïsa Garriga, que embolcalla el públic perquè l'experiència sigui molt més potent i espectacular. «La posada en escena trenca estereotips», afegeix.


Els actors i actrius són totalment amateurs i han assajat durant molts mesos.
Els actors i actrius són totalment amateurs i han assajat durant molts mesos. | Cedida

 

Des de l'organització han denominat aquesta obra com «la Passió del segle XXI», això és degut al fet que els assistents es veuen contínuament interpel·lats pels actors i actrius, tot fent reflexions aplicables a avui en dia. «És un text molt actual, et fa reflexionar sobre la situació d'ara encara que expliqui una història que va passar fa més de 2.000 anys». En definitiva, una obra que crea un vincle amb el públic amb la humanitat dels personatges i reflectint temes d'actualitat, com el paper de la dona. «La riquesa d'aquesta Passió és el text, que és cru, punyent i profund». 

 

L'Església de Sant Andreu Apòstol es transforma.
L'Església de Sant Andreu Apòstol es transforma. | Cedida

 Comentaris

envia el comentari