El tanatori de Reus ampliarà 300 metres quadrats l'espai per als usuaris

El passadís de la primera planta s'ampliarà desplaçant la façana de l'aparcament
Façana posterior del tanatori de Reus
Façana posterior del tanatori de Reus | Jordi Olària

 

Després de la rentada de cara que es va dur a terme a l'entrada principal del tanatori municipal de Reus fa menys de dos mesos, ara s'hi planteja una ampliació i reforma a les instal·lacions. El passadís que dóna accés a les sales de vetlla de la primera planta guanyarà quatre metres d'amplada per guanyar comoditat, segons han explicat, aquest matí, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor responsable de Serveis funeraris de Reus i Baix Camp. Es tracta de desplaçar la paret que dóna a l'aparcament per deixar tota la façana a la mateixa altura. D'aquesta manera es guanyarà espai a l'entrada de les sales de vetlla que, sovint, s'explica des del govern, acumulen un bon nombre de persones.


Guanyar en comoditat i recolliment

 

Imatge virtual del futur passadís del tanatori de Reus, des de l'actual passadís amb les sales de vetlla a l'esquerra de la imatge
Imatge virtual del futur passadís des de l'actual, amb les sales de vetlla a l'esquerra de la imatge | delCamp.cat

 

El projecte consisteix a ampliar tota la part que, a la imatge superior, està acabada amb fusta. L'actual passadís, a la part esquerra de la imatge, es mantindrà, així com les sales de vetlla. S'hi guanyaran més de 300 metres quadrats inclosos tres espais, als extrems i al centre, que deixaran entrar llum natural i que serviran, també, per poder guanyar en recolliment de cara a les persones que hagin d'ocupar les sales de vetlla.

 

Passadís del tanatori de Reus
Passadís del tanatori de Reus | Jordi Olària

 


Presentació de les millores al tanatori de Reus
Presentació de les millores al tanatori de Reus | Jordi Olària

 

Sis mesos d'obres

Els treballs per dur a terme aquesta ampliació estan en procés de redacció per tal de treure'ls a concurs públic. Està previst que durin sis mesos no tan a causa de les obres en si, sinó dels condicionants que comporta que s'hagin d'executar en un tanatori, un equipament que no pot tancar les portes i on cal actuar, segons el govern local, amb especial sensibilitat. El projecte compta amb un pressupost de 305.594,85 euros.

 

Els serveis propis també guanyaran espai

La planta baixa també es beneficiarà de les obres de millora. Hi ha, ara mateix, dues sales de vetlla, i l'espai actual es considera suficient. Per contra, l'ampliació que a la primera planta es destinarà a passadís per als usuaris, a peu de carrer servirà per als serveis del mateix tanatori en una futura tercera fase de posada al dia de l'equipament municipal.



Comentaris

envia el comentari