La Marea Pensionista vol que l'Ajuntament de Reus defensi el sistema de pensions

Han fet entrega, després d'una concentració, d'una proposta de moció per portar al plenari municipal
Prop d'un centenar de persones s'han concentrat en defensa del sistema de pensions
Prop d'un centenar de persones s'han concentrat en defensa del sistema de pensions | Jordi Olària

 

La Marea Pensionista ha tornat a fer acte de presència a Reus amb una nova concentració, en aquest cas, a la plaça del Mercadal. Després d'una concentració, ara fa unes setmanes, a la plaça del Prim, les portes de l'Ajuntament reusenc han estat escenari de les proclames d'aquest col·lectiu que fuig, segons repeteixen a cada convocatòria, tant de jerarquies com de significació política amb cap partit.

Clara Ribas, membre activa del moviment pensionista, explica que aquesta vegada tenen els ulls posats més enllà de l'Estat espanyol, i és que la Comunitat Europea «proposta fer un canvi en el sistema públic de pensions a nivell estatal», un canvi que afectaria tots els membres de la Unió, i que consistiria en «retallar els plans de pensions i afavorir els plans privatitzats amb rebaixes fiscals», manté Ribas.


 

Implicació dels grups municipals

«És tot anar afavorint el gran capital i la gent amb un cert poder adquisitiu i en detriment de tota la gent normal i corrent», afirma Ribas. Per tot plegat han fet arribar, als grups municipals reusencs, una sèrie d'acords per tal que es posicionin clarament a favor del sistema públic de pensions. La resposta dels grups arribarà al proper plenari, quan es constati el suport rebut per la proposta de la Marea Pensionista.

Des del col·lectiu de la Marea Pensionista es critica durament la gestió del sistema de pensions que es fa des del Govern espanyol i es reclama l'aturada de les propostes europees. La moció que volen que es debati a l'Ajuntament reusenc, de fet, apel·la tant al Govern espanyol com als diputats al Congrés, així com les accions dels partits a l'àmbit del Consell Europeu i la Comissió Europea.
Comentaris

envia el comentari