L'Hospital Sant Joan tancarà el 2017 amb 3,2 milions de dèficit

S'enfrontarà a la tercera causa de dissolució seguida, una situació que la direcció del centre estaria treballant per solventar
Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus.
Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus. | delCamp.cat

 

Un any més, l'Hospital Sant Joan s'enfronta a una causa de dissolució. El dèficit amb què tancarà l'exercici és, segons s'apunta des del Consell d'Administració, de 3,2 milions d'euros. Més enllà dels números vermells, el govern de Reus compta fins el maig per trobar-hi una solució si no vol que la societat entri en causa de dissolució.


Es tracta d'una situació que, per al 2016, es va solucionar traspassant 4 milions d'euros de les reserves de l'Hospital de Móra — que també es gestiona des de l'Ajuntament de Reus a través de Gecohsa —, amb actius del propi consistori reusenc i reduïnt el capital social del centre sanitari. Totes dues coses, però, es van descartar en cas que calgués tornar a eixugar deute enguany. Hores d'ara, per tant, la direcció del centre busca solucions, alguna ja embastada però no feta pública, per pal·liar la situació financera actual.

 

Un dels efectes de tancar en negatiu és que els treballadors de l'Hospital no cobraran les DPO, una part del sou que figura com a complement de productivitat i que, per tant, no es fa efectiva si l'empresa no té beneficis. Així ho estipula el conveni laboral signat entre empresa i plantilla després de mesos de negociacions.


A l'espera del Consorci

Aquest hauria de ser l'últim exercici que l'Hospital Sant Joan tanqués en negatiu o, almenys, sota responsabilitat de l'Ajuntament de Reus. El centre sanitari resta pendent del consorci que han de constituir Ajuntament i Generalitat per tal que sigui el govern català qui n'assumeixi la gestió i la responsabilitat financera. Les primeres previsions, quan es va anunciar aquesta mesura, apuntaven a principis d'enguany per posar-lo en marxa. Després de l'aplicació de l'article 155, però, la resposta quan es pregunta per la seva posada en marxa sol ser «quan hi hagi govern a la Generalitat». Des de la direcció de l'Hospital es manté que s'ha seguit treballant malgrat la situació del govern català, i que quan se'n constitueixi un de nou hauria de ser qüestió de setmanes la seva posada en funcionament.



Comentaris
Contibuent
Els de Sant Joan han estat manipulant els compte per poder tancar el resultat a zero i axií cobrar les DPO de fet si no s'ahaguessin pagat frudulentament durant decenis ara l'Hopital seria dels reusencs i sense deutes.
Observador
Amb Prat això no passava.

envia el comentari