El Centre de Lectura s'omple de roses amb la 71ena edició del Concurs Exposició Nacional de Roses

El certamen floral omple cada any la platea del Teatre Bartrina i ha esdevingut un acte d'important atractiu turístic i de promoció de ciutat.
La presentació del concurs s'ha fet aquest matí.
La presentació del concurs s'ha fet aquest matí. | Miguel Cabrerizo

 

De nou el Centre de Lectura es transformarà per acollir un dels esdeveniments més bonics i curiosos que es fan a la ciutat. Durant dos dies la platea del Teatre Bartrina canviarà radicalment el seu aspecte per esdevenir en un gran aparador de les millors roses i rosers amb la celebració de la 71ena edició del Concurs Exposició Nacional de Roses, el certamen floral que a base de treball i esforç dels organitzadors ha acabat esdevenint un acte d'important atractiu per als ciutadans, però també pels turistes que sorpresos immortalitzen el moment quan passen davant del Centre de Lectura.

 

 


Actuacions musicals durant el certamen

Aquest matí s'ha realitzat la presentació dels actes, els quals compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament i l'Agència Reus Promoció, així com Vermuts Miró. El certamen obrirà portes el dissabte 5 de maig a les 12.30 hores, i aprofitant que enguany Reus és Ciutat de la Música, s'han inclòs tres actuacions musicals durant dues jornades. Els primers en actuar seran el Cor Mestral, dissabte al matí, i el mateix dia a la tarda, a partir de les 19.00 hores, serà el torn del jazz i el swing de Txell Estivill. Les actuacions les tancarà la soprano Miracle Seguí diumenge a les 19.00 hores. La cantant ja va actuar durant la cloenda de la Capital de la Cultura Catalana a Reus. Fina Masdéu, doctora en Filologia Catalana, serà l'encarregada d'inaugurar l'exposició d'aquest any, i a continuació es faran públics els veredictes dels jurats i el repartiment de premis.

 

El Teatre Bartrina es transforma per acollir aquest concurs.
El Teatre Bartrina es transforma per acollir aquest concurs. | Laia Solanellas

 

2.000 roses per transformar la façana

El Concurs Exposició Nacional de Roses que es fa des de fa anys al Centre de Lectura és un acte singular i que omple de bellesa aquest equipament cultural, així com també els comerços de la ciutat que any rere any s'impliquen amb l'esdeveniment. Enguany, durant aquests dies els visitants del Gaudí Centre seran obsequiats amb un 2x1 per poder anar a l'exposició, i a més també s'ha iniciat una campanya de promoció de l'exposició pels comerços de Reus amb la instal·lació de més de 2.000 roses per guarnir la façana del Centre de Lectura. La mostra de roses es pot visitar dissabte, de 16:30 a 21:30 hores i diumenge 6 de maig i dilluns 7 de maig, de les 11:00 a les 13:30 hores, i de 17:00 a 21:30 hores, i el preu de l'entrada és de tres euros.


Una mostra única

El Concurs-Exposició Nacional de Roses de Reus, que s'organitza des de l'any 1948 ininterrompudament, és l'esdeveniment més rellevant que se celebra d'aquest tipus a Catalunya. En tres altres municipis del territori—Sant Feliu de Llobregat, El Vendrell i Calella— també realitzen concursos similars, però amb menys nombre de participants i d'importància, ja que el de Reus és l'únic que presenta la condició de «nacional». El nivell d'exigència també és alt i es demana que els concursants presentin un mínim de 15 varietat i un màxim de 30 i que hi hagi tres roses de cada tipus. A la resta de l'Estat espanyol només es fan alguns concursos de rosers, però no de flors tallades.Comentaris

envia el comentari