Gaudí Gresol, excel·lència més enllà de la popularitat

Foto de família dels guardonats
Foto de família dels guardonats | Laia Solanellas

 

 

Els Premis Gaudí Gresol s'han convertit en una institució al calendari social reusenc, un d'aquells actes en majúscules que acostumen a elevar el nivell de 'glamour' del que s'acostuma a veure en els diferents esdeveniments que habitualment es fan a la ciutat.

 

És cert que és un esdeveniment que ja no és el que era i que està molt allunyat d'aquelles gales de fa anys amb més de mil persones al pati de butaques i amb colzades per assistir sí o sí a l'acte. Eren altres temps.

 

Ja des de la primera edició, a l'antiga Fira Reus i on es va premiar entre d'altres Valentí Fuster, Luís del Olmo, o Carmen Posadas, el nivell dels premiats i la presència de VIPS famosos s'ha mantingut força estable des de fa ja dotze anys. Així, han passat pels premis Gresol centenars de personalitats destacades en multitud d'àmbits: des de Ferran Adrià a Arturo Fernández, Iñaki Urdangarín, Lluís Bassat, Manuel Castells, Pau Gasol o Maribel Verdú. A la vegada, des d'uns anys cap aquí, hi dóna un valor afegit la seva vessant solidària i que enguany beneficiarà la Fundació Bona Nit, que s'ocupa d'ajudar les persones sense sostre de Tarragona.

 

La d'ahir va ser una gala àgil, ben pautada i conduïda amb encert per l'actriu Ivana Miño. Una de les sorpreses de l'acte va ser l'obertura amb un teaser meravellós de la pel·lícula en què està treballant el productor cinematogràfic reusenc, Dani Villanueva, un somni colorista i animat anomenat 'Carnivaland', que s'inspira directament en la tradició familiar d'un dels artistes reusencs més internacionals del moment i que tant de bo pugui veure la llum ben aviat. Sembla que per fi el té encarrilat i va avançant a bon ritme.

 

Entre els guardonats, Carme Pinós, arquitecta i docent que té dolços records d'infantesa de Reus, investigadors i científics com María Blasco, qui ha centrat el seu treball a demostrar la importància dels telòmers (cadascun dels extrems d'un cromosoma) en malalties com el càncer, Anna Veiga, que va ser membre de l'equip que va portar a terme la primera fecundació in vitro a Espanya l'any 1984 o Rafael Matesanz, director fins el 2017 de l'Organització Nacional de Trasplantaments i principal responsable del model espanyol de trasplantament, líder mundial durant 26 anys. Altres premiats van ser l'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, el doctor en medicina Ramon Gomis, que va ser premiat per la seva vessant l'iteraria o Mireia Torres, enginyera química i investigadora en el camp de l'enologia i la viticultura.

 

La part més 'mediàtica' o popular dels premis, aquella que il·lumina ja durant el còctel previ, durant la gala i després durant el sopar la van ocupar el tarragoní Carlos Latre, simpàtic i captivador i que va explicar que la seva primera feina fou precisament a Ràdio Reus. Latre va protagonitzar també la part més distesa i divertida de la gala fent aparèixer Ferran Adrià, Eduard Punset o Xavier Trías amb unes imitacions clavades i que van arrencar els aplaudiments entusiastes de l'auditori. Belén Fabra, actriu tortosina que va consolidant una carrera molt interessant o Risto Mejide que va venir acompanyat de la seva xicota, la influencer Laura Escanes. La parella va acaparar l'atenció del públic assistent i la majoria de selfies i fotos d'admiradors. Risto Mejide va recollir també el seu guardó 'molt més maco que un Goya', va celebrar que li atorguessin el premi per la seva faceta de creatiu publicitari i no per la televisiva, va reivindicar la publicitat com a via de seducció i de diàleg 'molt necessàries avui en dia' i va dedicar el premi al seu fill 'l'origen de tot el que fa' i a la seva parella. I va marxar de pressa, sense quedar-se al sopar.

 

Possiblement l'edició número XII dels Premis Gaudí-Gresol no será una de les més recordades; però sí que ha estat una de les que ha aconseguit reunir en un mateix escenari autèntiques primeres espases de l'àmbit de la investigació, la ciència i la medicina, als quals, a ells especialment i pel fet de no gaudir del reconeixement popular de les estrelles de la televisió, és importantíssim reconèixer la notorietat i l'excel·lència de la feina invisible i totalment necessària que estan fent i de les grans fites que han assolit.

 

Les imatges dels premis Gaudí Gresol 2018

Comentaris

envia el comentari