Convoquen una concentració a Reus per cremar la fotografia de Felip VI

La concentració també vol seguir donant suport als presos polítics
Imatge d'arxiu d'una concentració a la plaça del Mercadal
Imatge d'arxiu d'una concentració a la plaça del Mercadal | Àlex Olivé

 

Divendres farà cinc mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez són a presó. Per mostrar el suport de la ciutadania s'ha convocat una nova concentració a la plaça del Mercadal per aquest divendres, a les set de la tarda. La concentració, però, comptarà amb una segona part on es fa una crida a cremar fotos de Felip VI. La convocatòria arriba després que el Tribunal Europeu dels Drets Humans hagi condemnat l'Estat espanyol per haver multat amb 2.700 euros cadascun a dos joves gironins que van cremar fotografies del monarca.


La sentència, de l'Audiència Nacional, es remunta a l'any 2007, quan els dos joves van haver de pagar la multa per eludir quinze mesos de presó. Se'ls va condemnar per injúries a la Corona i el Tribunal Constitucional va confirmar la sentència l'any 2015. Ara, però, és l'Estat espanyol qui rep una condemna. El Tribunal d'Estrasburg estableix que ha d'indemnitzar els dos joves amb la multa que van pagar aleshores i amb 9.000 euros més en concepte de despeses i honoraris. A grans trets, considera que la crema de fotografies de la Casa Real s'emmarca en la llibertat d'expressió.

 

Aquest fet ha provocat convocatòries a diversos llocs del país, entre els quals Reus. Els Comitès de Defensa de la República estan fent circular a través de missatgeria i xarxes socials el cartell en què es convoca la concentració de suport als presos polítics i s'anima, un cop acabada, a «encendre la flama de la República» sobre la imatge d'un encenedor cremant una fotografia de Felip VI.
Comentaris
Manu
També es podrà cremar fotos de Junqueras, Puigdemont i tota aquesta colla no?...snse que ningú em pugui dir res veritat?....o no...això seria desordre públic clar...i no seria de gent pacifica...però cremar la del Rei si... quina hipocrèsia.....i no...no sóc ni monàrquic ni fatxa ni patriota espanyol... on està el seny català del que tant presumim?
.
Si així et sents millor crema les fotos de qui vulguis... no s'ha condemnat a ningú per cremar fotos de politics catalans o banderes catalanes, cosa que a la inversa si???? aquesta crida sol és un simbol de reivindicació sobre el succés en concret i se'n diu llibertat d'expressió!
#notenimrei
pots cremar el que vulguis, és un país lliure. Però no us queixeu quan cremem les del rei :D
Alvaro
Junqueras, Puigdemont i "tota aquesta colla" han sigut escollits pel poble. Es crema la figura del Rei com a instituciò, no com a persona. REPÚBLICA JA!!!!!
Xavier
Manu crema el que et sembli convenient, però sense anar a provocar, que la teva llibertat dexpressió acava on comença la dels demés ????
Clarà
El cinismo que se percibe aquí comienza a resultar ya insoportable. Venga va. Decir la verdad. Pobre Cataluña.
Miguel
Que orgulloso se debe de sentir el señor alcalde (amigo de muchos, alcalde de pocos) que ese grupo de pacificos actue sin odio verdad? Si mañana sale una ley de que todo el mundo puede llevar una pustola y disparar, saldran todos a matar? En fin a seguir creando odio que eso se les da muy bien
GANXETA
HOLA,JO CREC QUE CADA ASCU A DE SER RESPONSABLES DELS SEUS ACTES I NO PER AIXÓ HEM DE BUSCAR COM SEMPRE UN CAP DE TURKO,COM EN AQUEST CAS I COM SEMPREVAL SR.ALCALDE. SOBRE EL TEMA DE CREMAR LA BANDERA ESPANYOLA AL TROBO MOLT MALAMENT,PERÓ QUE CREMIN LA MEVA SENYERA ÉS HORRORÓS. AQUÍ AL PROBLEMA ES QUE S´HA ANAT DE LES MANS,I TOT PERQUÉ CATALUNYA A DIT PROU,I ARA SOM ALS DOLENTS DE LA PEL-LICULA,PERÓ MENTRES SAGNAVEN A CATALUNYA NINGÚ VA DIR RES.

envia el comentari