Uns 50 nens exposen en anglès els seus treballs del TEDEd del Baix Camp

La presentació s'ha celebrat al Casal Riudomenc de Riudoms durant aquest dilluns al matí
Els joves han ofert els seus projectes seguint el format de les xerrades TED.
Els joves han ofert els seus projectes seguint el format de les xerrades TED. | delCamp.cat

 

Uns 50 estudiants d'entre vuit i setze anys de vuit centres educatius del Baix Camp participen durant aquest matí a la presentació final dels Clubs TED Ed de la comarca. Aquesta iniciativa és organitzada per l'equip TEDxReus i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp. L'acte ha començat pocs minuts després de les deu del matí i se celebra al Teatre Auditori del Casal Riudomenc de Riudoms.

 

La Presentació Final dels Clubs TED Ed de Riudoms compta amb la participació dels disset millors treballs de comunicació, presentats per una cinquantena d’alumnes, seleccionats entre els 250 participants inicials. Aquests treballs finals, en format vídeo o xerrada, s’han estat preparant i assajant durant el darrer trimestre d’aquest curs per part d’aquests nens i nens d’escoles i instituts del Baix Camp. L’experiència consisteix en treballar les seves habilitats de recerca d’informació, divulgació i comunicació. A més, totes les exposicions i els vídeos s'han fet en anglès.


Uns 250 joves han acudit al Casal Riudomenc de Riudoms per escoltar els projectes dels seus companys.
Uns 250 joves han acudit al Casal Riudomenc de Riudoms per escoltar els projectes dels seus companys. | delCamp.cat

 

Els alumnes ofereixen exposicions sobre temàtiques ben diverses, com ara el bullying, l'addicció als videojocs, efectes especials, dimonis, leishmaniosi, l'arc de Sant Martí o futbol. Els vuit centres del Baix Camp que participen en aquesta primera convocatòria dels Clubs TEDEd són l’escola Santa Anna de Castellvell del Camp, l’Escola Beat Bonaventura Gran de Riudoms; les escoles Marià Fortuny, Teresa Miquel i Pàmies, Prat de la Riba de la ciutat de Reus; així com els Instituts Gaudí i Gabriel Ferrater, també de Reus.

 

Els Clubs TEDEd

L’objectiu dels Clubs TEDEd és capacitar als alumnes participants d’entre 8 i 16 anys perquè desenvolupin, discuteixin i exposin les seves pròpies idees a la vegada que se’ls proporciona l’accés a una plataforma dissenyada i orientada a comunicar les idees dels alumnes i estudiants. A més, el fet d'oferir les xerrades i els treballs en anglès suposa una manera d'anar-los acostument des de ben joves a utilitzar la llengua franca mundial i preparar-los per fer-los més competents en un món cada vegada més globalitzat.


Els vuit centres educatius que participen en els Clubs TEDEd han estat treballant la comunicació seguint la filosofia i el format de les xerrades TED, mundialment conegudes pel gran nombre d’esdeveniments que s’organitzen sota aquesta marca a tot el món: més de 100.000 xerrades des del 2009 en 103 idiomes, en més de 190 països i 2.500 ciutats diferents.Comentaris

envia el comentari