Torrent a Reus: «Hem d'aconseguir institucionalitzar el 3 d'octubre»

El president del Parlament fa una crida per un front ampli que defensi els valors democràtics
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, pronuncia el seu discurs al Círcol de Reus
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, pronuncia el seu discurs al Círcol de Reus | Jordi Olària

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha visitat aquest vespre El Círcol de Reus. Ho ha fet per participar a un sopar-col·loqui que ha obert fent un discurs sobre l'actual situació política catalana. el president ha fet una defensa dels valors democràtics i de la necessitat de «no normalitzar la situació actual» en referència a la «repressió» contra el moviment sobiranista.

Una concentració de suport ha rebut Roger Torrent amb crits de «Puigdemont president»
Una concentració de suport ha rebut Roger Torrent amb crits de «Puigdemont president» | Jordi Olària

 

Concentració de benvinguda

Un bon nombre de persones s'han concentrat, des de les nou del vespre, a les portes de l'entitat reusenca per rebre Torrent. Mobilitzats a través, entre altres, dels CDR o els Avis i Àvies per la Llibertat, l'han rebut amb crits de «Puigdemont president» advocant per la seva investidura.

Defensa dels valors democràtics

Una vegada a l'entitat reusenca, Torrent ha pres part en un sopar col·loqui que ha obert amb un discurs en defensa dels valors democràtics. «Avui els drets i les llibertats estan, efectivament, coartades», ha reblat, posant d'exemple els membres del govern català «empresonats o exiliats».

 

«El que no es pot fer», ha continuat, «és intentar criminalitzar idees per generar por, per exemple a manifestar-se, com als Avis i Àvies per la Llibertat». Torrent ha argumentat que la intenció d'inculcar por pot portar a l'autocensura, una situació que ha qualificat d'«enemiga de la democràcia».


 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha participat en un sopar-col·loqui al Círcol de Reus
El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha participat en un sopar-col·loqui al Círcol de Reus | Jordi Olària

 

Ha mencionat, també, el ple d'investidura del Parlament que s'havia de celebrar aquest divendres i que ell mateix ha desconvocat, ha dit, perquè «el jutge Llarena s'ha saltat els drets del diputat Sánchez a la torera».

 

Institucionalitzar el 3 d'octubre

El president del Parlament ha explicat que «hem de ser més» en referència al suport social del projecte sobiranista. «Per ser més cal recuperar les institucions i fer govern, i fer bon govern per demostrar amb les polítiques quin país volem».

 

Torrent s'ha preguntat i respost com s'aconsegueix aquesta fita, i ha sentenciat que «hem d'aconseguir institucionalitzar el 3 d'octubre, que és una crida a democràcia; aquell dia hi havia gent que va anar a votar [al referèndum de l'1 d'octubre] i gent que no hi va anar».
Comentaris

envia el comentari