Tarda d'alts i baixos per als assistents a la declaració de Carles Puigdemont al Mercadal de Reus

Centenars de persones es van reunir per seguir el ple en la pantalla gegant que va instal·lar-se a la plaça
Els assistents a la retranmissió del Mercadal de Reus
Els assistents a la retranmissió del Mercadal de Reus | ReusDiari.cat

 

Cinc minuts va durar l'alegria de les persones que van acudir, ahir a la tarda, a la plaça del Mercadal de Reus per seguir en directe la «declaració» de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya. Per iniciativa de l'ANC, va instal·lar-se a la plaça una pantalla gegant perquè, tothom qui ho volgués, pogués seguir el ple que havia d'iniciar-se a les 18.00h (finalment va retardar-se una hora). En un ambient festiu i esperançat, van aplegar-se els partidaris del referèndum de l'1 d'octubre esperant una declaració d'independència que no va acabar arribant; o sí, però va durar tant poc que va ser més un tast que no pas un èxit.

 

Centenars de reusencs van assistir al moment en què Puigdemont pronunciava: «Assumeixo (...) el mandat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república. Això és el que avui toca fer. Per responsabilitat i respecte» i van esclatar d'alegria. Van creure que el seu anhel, allò pel qual van sortir als carrers l'1 d'octubre per dirigir-se al seu col·legi electoral i dipositar el vot, havia valgut la pena. Segons després, però el President va rebaixar aquesta felicitat quan, en un gir dels esdeveniments, va afegir: «Amb la mateixa solemnitat, el govern i jo mateix proposem que el Parlament suspengui els efectes de la declaració d'independència per tal que en les setmanes vinents emprenguem un diàleg».

 

Entre els assistents, que van iniciar una retirada progressiva quan Inés Arrimadas iniciava la seva declaració, cares de decepció o de conformitat. Una jornada d'alts i baixos que no va acabar com molts d'ells esperaven.

 
Comentaris

envia el comentari