Riudecanyes inaugura la plaça de l'1 d'Octubre

A l'acte hi van assistir Ferran Civit i Meritxell Lluís
Acte d'inauguració de la plaça de l'1 d'octubre de Riudecanyes.
Acte d'inauguració de la plaça de l'1 d'octubre de Riudecanyes. | cedida

 

Riudecanyes va inaugurar aquest diumenge passat, 10 de juny, la plaça de l'1 d'Octubre, en un acte que va gaudir d'una nombrosa assistència de públic. S'ha decidit batejar la plaça amb aquest nom per commemorar els fets d'aquella data i que ara esdevé espai de suport i homenatge als polítics empresonats a diferents centres penitenciaris de l'estat espanyol des de fa uns mesos. Durant l'acte i entre els assistents, es van poder veure mostres de suport als polítics presos com el llaç groc o dur peces de roba d'aquest color. 

 

Aquest diumenge es va celebrar l'acte d'inauguració en el qual es van descobrir les dues plaques col·locades a la plaça, on hi ha l'ajuntament i l'església de Sant Mateu, entre altres espais. En l'esdeveniment hi van assistir Meritxell Lluís, parella del l'exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, ara empresonat preventivament a Estremera; i Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya i parella de l'exconsellera d'Agricultura Meritxell Serret, ara exiliada a Bèlgica. 


Civit, Lluís i Tost descobreixen una de les plaques.
Civit, Lluís i Tost descobreixen una de les plaques. | cedida

 

Els encarregats de descobrir la placa, coberta amb una senyera amb l'escut de Riudecanyes, van ser els convidats Ferran Civit i Meritxell Lluís, juntament amb l'alcalde del municipi, Josep Maria Tost. Abans de descobrir la placa i per donar per inaugurada la plaça, els dos familiars de l'exconseller empresonat i l'exconsellera exiliada van signar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Riudecanyes. Durant els parlaments, tant els dos convidats com l'alcalde Josep Maria Tost, van recordar que l'1 d'octubre del 2017 va ser una jornada en la qual es van utilitzar les urnes, que «són les eines més importants que té la ciutadania per decidir com es volia la Catalunya del futur més immediat», i un dia en el qual «es van honorar els somnis i desitjos dels avantpassats que haguessin volgut votar en el seu moment». 
Comentaris

envia el comentari