Reus crida a la «unitat» al territori per reclamar l'estació intermodal al Ministeri de Foment

El portaveu del govern local, Joaquim Enrech, s'ha mostrat «sorprès» per l'anunci de Foment sobre l'aeroport de Girona
Joaquim Enrech ha comparegut aquest migdia a l'Ajuntament de Reus.
Joaquim Enrech ha comparegut aquest migdia a l'Ajuntament de Reus. | Gerard Recasens

 

L'Ajuntament de Reus ha sortit al pas aquest dimarts de l'anunci del Ministeri de Foment espanyol sobre el Pla Director de l'aeroport del Prat, que contempla que l'aeroport de Girona - Costa Brava esdevingui la quarta pista de l'aeròdrom de Barcelona i s'hi connecti a través d'una línia de tren d'alta velocitat. En absència de l'alcalde, Carles Pellicer, el portaveu del govern municipal, Joaquim Enrech, ha exigit a Foment i Aena «que compleixin amb les inversions promeses pel que fa a infraestructures» després de constatar «l'alt nivell d'incompliments acumulat».

 

Enrech s'ha mostrat sorprès per l'anunci de Foment, que ignora l'aeroport de Reus, i ha recordat que «a la segona àrea metropolitana del país, amb 350.000 habitants, li calen infraestructures adequades».


«Una veu única al territori»

En nom del govern de Reus, Joaquim Enrech ha reclamat que el territori i tots els agents implicats en el projecte de l'estació intermodal a l'aeroport s'uneixin i es representin «amb una única veu a Madrid, davant del Ministeri de Foment». Amb aquest clam per a la unitat, Enrech ha anunciat que en els propers dies pensen sol·licitar una reunió urgent amb el ministeri.

 

«Hem de reivindicar l'Estació Central del Camp, que és una infraestructura estratègica al territori, perquè ens ha de donar la reclamada intermodalitat i ha de donar servei a centenars de milers de persones», ha manifestat. «Ara, més que mai, hem d'anar tots junts en una mateixa direcció», ha reblat, tot reivindicant el potencial de l'Aeroport de Reus. «Tots els sectors econòmics implicats reconeixen el potencial de creixement del nostre aeròdrom», ha afirmat.

 

En aquest sentit, Enrech ha desvelat que en els darrers mesos s'han intensificat les converses entre el consistori, la Generalitat i el govern espanyol. L'objectiu és posar en marxa el projecte de l'estació intermodal, aturat des de 2009. «Fins i tot hem pactat una adequació del pressupost de l'obra a la realitat econòmica actual», ha comentat. Per això ha afirmat que «Reus i el Camp de Tarragona han fet els deures i el ministeri els ha de tenir en compte quan fa anuncis en infraestructures».

 


Un dard al PSC

Enrech també ha respost a les crítiques formualdes ahir per part del líder del PSC a Reus, Andreu Martín. Li ha demanat «que deixi d'atacar l'alcalde Pellicer i que es posi al seu costat per defensar l'aeroport i l'estació intermodal». A més, ha exigit «que ell i el diputat del seu partit a Madrid, Joan Ruiz, defensin el territori enlloc de votar al costat del govern del PP».

 

«Res a veure amb l'anunci a Girona»

El portaveu del govern de Reus ha manifestat que els seus reclams «no tenen res a veure» amb l'anunci sobre l'aeroport de Girona, i ha deixat clar que des de la capital del Baix Camp no hi tenen «res en contra». «Nosaltres reivindiquem el nostre projecte», ha explicitat. S'espera que aquest dimecres, l'alcalde Pellicer doni més detalls sobre el full de ruta a seguir a partir d'ara.Comentaris
partaltero
Pero que queréis con el Camp de los cojones!!!. Considerar que la estación es Central porque está al lado de Reus y a 5Km de la terminal de salidas del Aeropuerto es tener una alza de miras propia de un marsupial. Precisamente esa falta (o desdén) hacia Tarragona es lo que os hace pequeños, mínimos, ridículos y desde luego transparentes a ojos de Madrid y su centralista Ministerio de Fomento. Habéis visto la distancia que hay de la via del AVE al lado del aeropuerto de "Vilobí" a la terminal???

envia el comentari