Noemí Llauradó optarà a tornar a encapçalar ERC a Reus el 2019

L'assemblea local del 26 d'abril decidirà el primer lloc del partit a les eleccions municipals
Noemí Llauradó en una imatge d'arxiu
Noemí Llauradó en una imatge d'arxiu | Carla Bergadà

 

Esquerra Republicana a Reus posa en marxa el procediment per escollir qui encapçalarà el partit a les eleccions municipals de 2019. Si fa uns dies era Tarragona qui escollia el seu futur candidat, ara és la capital del Baix Camp qui ha engegat la maquinària. Per primera vegada a la ciutat s'obrirà un procés de primàries més enllà de la militància estricta del partit, unes eleccions internes a les quals l'executiva local proposarà Noemí Llauradó, actual portaveu del partit, presidenta del Grup Salut de Reus i regidora de la matèria.


Primeres primàries a ERC Reus

El 26 d'abril serà la data en què l'assemblea local del partit celebri les seves primeres eleccions primàries. S'hi poden presentar militants, simpatitzants i «amics» de la formació, però també persones independents. L'executiva local, que tornarà a posar sobre la taula el nom de Llauradó, considera que les primàries perquè «és el que millor representa el seu model republicà d'exercir la política municipal», i fa incís en la participació del màxim nombre de persones possibles.

 

Fins d'aquí a dues setmanes, doncs, no es coneixerà qui serà la primera espasa dels republicans a les eleccions municipals a Reus i, fins la mateixa setmana de l'assemblea local, qualsevol persona es pot presentar per optar a liderar el partit en uns comicis que, tot i situar-se, encara, a més d'un any vista, tots els grups polítics comencen a preparar.


Els «amics» d'ERC

Pel que fa a la figura d'«amics» d'ERC, des del partit s'explica que està reconeguda als seus estatuts «per totes aquelles persones que volen mantenir una vinculació amb la formació política, que els dóna dret a rebre informació, expressar les seves opinions i assistir i exercir el sufragi actiu i passiu en tots aquells temes que així es determini».
Comentaris
Crític
No teniu res millor? Alberich, què esperes? No permeteu que una inepta que ha dilapidat la feina de molts anys pugui portar Reus a la ruïna absoluta. Preguntin a l'Hospital de Sant Joan per la seva "gestió"
Pere
En serio?

envia el comentari