La CUP vol que l'Ajuntament torni a gestionar Cal Massó

Els cupaires demanen que no es torni a licitar l'espai i que se’n faci càrrec l’organisme competent
Dues de les regidores de la CUP, Marta Llorens i Mariona Quadrada. | Carla Bergadà

Recuperar Centre d’Art Cal Massó amb el seu esperit inicial és una de les propostes que la CUP portarà al ple d'aquest divendres, 11 de maig. Aprofitant que aquest any Reus és Capital de la Cultura Catalana i tenint en compte que «una de les apostes del govern en la programació va ser que hi hagués projectes que quedessin per a la ciutat», la regidora Mariona Quadrada ha detallat que cal «municipalitzar i recuperar l’espai per a la recerca, producció i difusió de propostes d’art i cultura contemporània multidisciplinar i facilitar que els artistes locals puguin presentar públicament les seves manifestacions artístiques». Així, doncs, la formació demana que no es torni a licitar el centre i que se’n faci càrrec l’organisme competent. De fet, el contracte finalitza aquest pròxim mes d'octubre i, tot i que l'actual gestor de l'espai ha negat confirmar o desmentir res, podria ser que no tornés a presentar-s'hi.


La CUP insisteix també a vetllar perquè les persones refugiades tinguin accés a vies legals d’asil i vies segures a Catalunya. En aquest sentit, la formació exigeix que, més enllà de la mobilització i sensibilització popular, «les administracions han d’agafar les regnes per solucionar el drama que pateixen aquelles persones que han de deixar-ho tot i fugir de casa seva». És per això que interpel·len a tots els partits del plenari reusenc per demanar a la Generalitat que «desobeeixi i que creï nous marcs legals per al desplegament d’unes politiques d’asil pròpies». 

 

La regidora Marta Llorens ha parlat també de la Guàrdia Urbana i ha assegurat que cal un debat «profund i polític» entorn aquest cos que «s’evita i s’amaga des del govern». «Es va titllar a la CUP de poca responsabilitat perquè dos regidors van fer pública una part de la carta anònima de membres de la Guàrdia Urbana que denuncien fets greus dins del cos si realment són certs», ha explicat la portaveu. La regidora ha assegurat que van demanar que el cap de la Guàrdia Urbana comparegués a la darrera comissió de serveis generals i econòmics per donar explicacions pertinents però la resposta del regidor competent, Joaquim Enrech, segons Llorens, va ser que «la Guàrdia Urbana no es pot polititzar i que no trobava oportú que el cap del cos comparagués», fet que denota,er a ells, una «opacitat perillosa» per a la formació.


 

Una imatge del Centre d'Art Cal Massó, on es durà a terme l'exposició. | Centre d'Art Cal Massó

 Comentaris
Michelangelo
Cal massó? no podia tenir un altre nom? reus està ple de maçons que ho controlen tot i la cup a sobre els apoya, obren nous temples per reus i el alcalde es reuneix amb ells per fer soparets privats i la gent no saben ni el que són els masons.
pol
Ai Michelangelo, llegeix més i sabràs que no es refereix als maçons sinó a un cognom. I sobre la CUP, una vegada més pixant fora de test. A veure quan tarden a rectificar/matisar la cagada d'aquesta proposta
Esther
No hace falta leer para entender a que se refiere puede que sea un apellido puede que sea cualquier cosa, pero tiene un origen al igual que los apellidos lo tienen y es de ahi de donde puede que venga la palabra quien sea que fundase este centro de arte en el pasado o lo que sea que fuera puede que fuera mason y no tiene porque haberse perdido el linaje desde entonces parece mentira que muchos sigan riéndose de estas cosas y como siempre desacreditanto a la mínima por cualquier tontería

envia el comentari