El Parlament tractarà la gestió de l'aigua de Siurana-Riudecanyes

La CUP manté la proposta que ha presentat a Reus, Riudoms i els Consells Comarcals de Baix Camp i Priorat i la vol fer arribar a la cambra catalana
Les CUP de Reus, Riudoms, el Priorat i el Parlament fan front comú en la qüestió de l'aigua
Les CUP de Reus, Riudoms, el Priorat i el Parlament fan front comú en la qüestió de l'aigua | Jordi Olària

 

La CUP no llença la tovallola en la qüestió de l'aigua dels pantans de Siurana i Riudecanyes. Si aquest dilluns al ple no va trobar cap complicitat per abordar el debat que plantejaven, avui han anunciat que mantenen la intenció que la situació arribi fins al Parlament de Catalunya. Els anticapitalistes formen part del grup de partits catalans amb qui es van reunir les entitats ecologistes fa unes setmanes. Els cupaires afirmen que es mantindran fidels a les propostes de les associacions, i que no secundaran una resolució que en rebaixi les expectatives. És per això, apunten, que si aquesta línia d'actuació fracassa, lluitaran perquè es debati a la comissió de Medi Ambient.


Debat preventiu

Des de l'esquerra independentista es manté que l'Agència Catalana de l'Aigua ha de marcar els cabals ecològics dels rius catalans abans de 2020 i que, quan s'estableixi el cabal per al riu Siurana, és molt probable, afirmen, que des de Riudecanyes no se'n pugui agafar aigua. Aquest fet, apunten, suposaria problemes si no es preveuen aquestes situacions, des de possibles restriccions fins a l'augment de tarifes en municipis que beguin del pantà.

 

Decisió de territori

La formació considera que no es pot mantenir l'actual dinàmica en què cada Ajuntament mira pel seu propi benefici, i en què un mateix partit ha votat de manera totalment oposada sobre la qüestió en funció de la institució on es debatia. Reiteren la seva voluntat d'aconseguir els mateixos objectius que persegueixen entitats com Gepec o Ecologistes en Acció: una auditoria que aclareixi on va l'aigua de Riudecanyes, un cens amb tots els regants i administracions que hi tenen dret, i que l'ACA estableixi el cabal ecològic mínim del riu Siurana.


Pantà de Riudecanyes
Pantà de Riudecanyes | Laia Solanellas

 

Una taula de debat

Els cupaires repeteixen, de nou, que cal que es constitueixi una taula de debat per abordar la qüestió des de tants punts de vista com sigui possible, i agafen la taula que es va constituir en relació al riu Ter. Afirmen que no busquen qüestionar si era lícita la construcció dels embassaments o la manera com es va fer, ni si Reus consumeix massa aigua o massa poca, i que no busquen culpables, mantenen, sinó que busquen solucions.

 

Acabar amb les irregularitats

Amb aquest front comú de les CUP de Reus, Riudoms, el Priorat i el Parlament volen acabar amb les irregularitats provades que algunes administracions locals han estat duent a terme al voltant de l'ús de l'aigua del pantà de Riudecanyes, així com amb qualsevol altre ús que no sigui l'agrícola o el d'abastament domèstic autoritzar i regulat per la Comunitat de Regants.Comentaris
Pau Ll.
Trobo increïble que només la CUP proposi un debat de territori, volem ser la segona àrea metropolitana de Catalunya però aquí cadascú mirant cap a lo seu... en fi, ho sentirem a dir, deuen tenir les mans plenes de merda la resta.

envia el comentari