Ciutadans culpa a l'Ajuntament de les ocupacions il·legals al barri de Mas Pellicer

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha comparegut en roda de premsa aquest dilluns, 12 de febrer, per exigir a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que «actuï d’una vegada per totes i adopti les mesures necessàries per acabar amb l’ocupació il·legal a Reus», després de l’última ocupació il·legal d’un pis al barri de Mas Pellicer dissabte passat. Així mateix, ha titllat la gestió de la problemàtica per part de l’equip de govern de «total i absoluta deixadesa».

 

La competència en aquest àmbit, però, no recau exclusivament sobre l'Ajuntament de Reus, que hi pot destinar més o menys vigilància policial. Part de la solució pot arribar per via judicial o també des de governs superiors com el de la Generalitat i de l'Estat amb un enduriment de les legislació.

 

Segons Ciutadans, la policia no ajuda als veïns

Després de parlar amb els veïns del barri, el portaveu municipal de Cs ha assegurat que «el pis ocupat és propietat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i porta buit des de l’estiu passat». A més, ha posat de manifest que «els veïns han denunciat la situació a les autoritats locals, als mitjans de comunicació i amb trucades al 112 sense cap resultat».


Pel de Ciutadans, es creu que s’ha abandonat el barri de Mas Pellicer i Sant Josep Obrer per part de l’equip de govern municipal i l’ha instat a «posar punt i final d’una vegada per totes a una problemàtica que existeix des de fa ja massa temps».

 

«Els veïns dels barris» segons Sánchez

Sánchez ha recordat que «els veïns dels barris també són ciutadans de Reus i paguen els seus impostos com la resta» i per això «es mereixen que el seu alcalde es prengui seriosament aquest problema i exigeixi solucions definitives a la Generalitat», ja que «a Mas Pellicer hi ha nombrosos pisos deshabitats que Habitatge podria haver adjudicat com a habitatge social des de fa mesos i d’aquesta manera s’evitarien les ocupacions il·legals».
Comentaris

envia el comentari