Un intens episodi de pluges al Baix Camp i a la costa provoca petites inundacions i destrosses

Han calgut només uns quants minuts perquè les pluges intenses hagin caigut al Baix Camp amb notable força i amb quantitats molt destacables i que continuen a hores d'ara. La tempesta ha entrat al Baix Camp cap a quarts d'onze i en pocs minuts ha descarregat amb força tant a Reus com a municipis propers com Vinyols i els Arcs o Riudoms. Les pluges van acompanyades d'aparat elèctric i calamarsa en alguns punts de la capital del Baix Camp i voltants.

 

Una de les imatges més espectaculars s'ha produït a Vila-seca, on s'ha format un petit tornado: 


 

  

Segons ha informat el Servei Català de Meteorologia, el nucli convectiu que es troba al Baix Camp en aquests moments arriba als 6 km d'alçada tot i que en alguns punts tan sols arriba als 4 quilòmetres; això es tradueix en que tot i que no es tracta d'una gran extensió, porta associat aparat elèctric i està provocant pluges localment molt intenses a la zona. Des de la Generalitat, s'anima a extremar les precaucions davant les possibilitats d'inundacions i episodis puntuals de perill tant a carreteres com els nuclis urbans.


 

 

Afectacions en diversos municipis

Entre les afectacions més destacades fins al moment hi ha el tall de carrers en diversos punts de la Costa Daurada. Per exemple l’Avinguda Diputació de Cambrils s’ha hagut de tallar el trànsit degut al fort aiguat que ha caigut a partir de les deu del matí i durant mitja hora. La pluja ha provocat també que s’hagi desviat el trànsit cap al vial del Cavet, doncs s’ha inundat el pas que hi ha sota la via del tren de Vilafortuny.

 

Una de les imatges més espectaculars s'ha produït a Vila-seca, on s'ha format un petit però visible tornado:


 

A Salou la pluja no ha estat tan intensa però ha provocat també petites indundacions al Carrer Barcelona, on ha hagut de tallar-se puntualment el trànsit de vehicles.

 

Intens episodi de pluges a Reus i al Baix Camp.
Intens episodi de pluges a Reus i al Baix Camp. | delCamp.cat

 

Previsió per avui


Aquest divendres continuarà amb cel força ennuvolat o cobert arreu de les comarques de Tarragona. A partir de migdia però començaran a obrir-se algunes clarianes pel sud i Ponent de Catalunya i fins a mitja tarda, el cel romandrà entre mig i localment molt ennuvolat a les comarques de Tarragona. A partir de llavors, la nuvolositat augmentarà de nou i no es descarten noves precipitacions cap al vespre i nit.De cara a demà dissabte el cel seguirà molt ennuvolat durant el matí, si bé la nuvolositat serà menys compacta a la meitat oest a partir de la tarda.

 

Consells de cara a la conducció amb pluja

Des del Servei català de trànsit, recorden alguns consells per conduir de forma segura durant els episodis de pluja intensa com els que s'estan produint ara mateix:

- Moderar la velocitat i estar atents a les condicions de la via i el trànsit

- Augmentar la distància de seguretat amb el vehicle que tenim al davant i no fer avançaments si la visió és reduïda

- Encendre els llums curts per veure millor i perquè la resta d'usuaris de la via ens vegin

- Fer ús dels eixugaparabrises i els elements de ventilació interns per mantenir els vidres nets i sense baf per una bona visió.

- Evitar circular per sobre les línies blanques de la carretera i intentar fer-ho per les marques de roda que deixa el vehicle de davant.


- No frenar bruscament i intentar evitar els tolls per prevenir l'efecte Aquaplaning. Si aquest es produeix cal desaccelerar, no frenar i agafar el volant amb força.

 

 

Imatge de la desembocadura del barranc de Barenys a la platja de Ponent de Salou.
Imatge de la desembocadura del barranc de Barenys a la platja de Ponent de Salou. | cedida

 
Comentaris
PLOU
a delcamp no heu vist mai ploure...

envia el comentari