Entre quinze i 40 estudiants opten a programes de mobilitat per a la Formació Professional

La Cambra de Comerç impulsa un programa a través de la Fira de l'Ocupació que se celebra dijous
Presentació de la primera Fira de l'Ocupació
Presentació de la primera Fira de l'Ocupació | delCamp.cat

 

Entre quinze i 40 joves seleccionats per la Cambra de Comerç de Reus podran participar en un programa de mobilitat per a la Formació Professional. Es tracta d'un projecte finançat amb fons europeus i gestionat pel Consejo de Cámaras, d'àmbit estatal. Del més de miler d'estudiants  que es vol enviar a fer pràctiques per Europa, un mínim de quinze i un màxim de 40 sortiran de la Fira de l'Ocupació que se celebra aquest dijous a la Llotja de Reus.

Els estudiants, que poden estar fent l'últim curs de la seva Formació Professional, han de tenir entre setze i 30 anys, i és el Consejo de Cámaras qui busca el seu destí empresarial on, majoritàriament, hi faran una estada de pràctiques. El programa preveu finançar-los els vols d'anada i tornada, així com una mensualitat d'entre 600 i 850 euros en funció del país de destí.


 

Primera Fira de l'Ocupació

És la primera vegada que la Cambra de Reus organitza una jornada d'aquest tipus, que aglutina el món formatiu amb l'empresarial, i amb un paper destacat dels mateixos estudiants. Es durà a terme aquest dijous a la Llotja de Reus, entre 10 del matí i 7 del vespre. A més de trobar-hi la participació d'empreses i centres educatius, també s'impartiran tres tallers.

Formació que ha de tornar

La idea d'aquest programa, segons explica el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, és «que els alumnes vagin a Europa a aprendre, però que tornin». En aquest sentit, els tallers que s'impartiran dijous pretenen donar-los les bases necessàries per moure's pel continent, així com perdre la por a emprendre reptes importants.


 

La mobilitat europea per a la Formació Professional

Marta Garriga, assessora de la Xarxa Eures, oferirà la xerrada «Mobilitat laboral cap a Europa, eines per a fer-ho possible»; el viticultor i enòleg Toni Sánchez i l'emprenedor Víctor Rubio oferiran les seves experiències internacionals als joves que hi assisteixin; per últim, Marina Falcó, directora general de Relacions Internacionals de la Generalitat, exposarà «Europa pels joves i cultura de la Mobilitat».

 

Des del punt de vista dels centres educatius, la directora d'estudis de l'Institut Baix Camp, Dolors Calabuig, explica que aquest programa de la Cambra és un complement perfecte per al programa Erasmus Plus que fa anys que alguns instituts de Reus duen a terme. Es tracta de gestionar intercanvis d'alumnes amb centres estrangers, un moviment que cada any els porta alumnes a i de més països, des de França a Itàlia, però també Finlàndia. Serveix, segons Calabuig, per «donar visibilitat a la tasca de la Formació Professional».
Comentaris

envia el comentari