Els Premis Cambra Reus 2018 reconeixen la tasca del bo i millor del teixit econòmic de casa nostra

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha encapçalat l'entrega de premis en una gala a les instal·lacions de firaReus
Fotografia de família de tots els guardonats als Premis Cambra Reus 2018.
Fotografia de família de tots els guardonats als Premis Cambra Reus 2018. | Laia Solanellas

L'Auditori Antoni Gaudí de firaReus ha estat l'escenari aquest vespre de la gala dels Premis Cambra Reus 2018, en la qual s'ha volgut destacar les empreses que més destaquen de casa nostra. La cerimònia ha estat encapçalada per la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i també ha comptat amb la cantant Beth Rodergas per vincular l'esdeveniment a la celebració de Reus Ciutat de la Música 2018. El president de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, també han estat presents en aquest esdeveniment de màxima importància que posa en valor el teixit empresarial de la ciutat.


Podeu veure la galeria de fotos dels Premis Cambra Reus 2018 en aquest enllaç.

 

  

 

 

L'acte ha començat amb un homenatge a Joan Josep Sardà, traspassat l'any passat i que va ser Secretari General de la corporació, i durant el lliurament dels premis s'han anat recordant algunes efemèrides importants per a la ciutat dins el sector econòmic, com el 75è aniversari de l'ExproReus, els 45 anys de la creació de la moderna Llotja de Reus, els 50 anys de les obres d'abalisament de l'aeroport de Reus o els 130 anys de l'acord de la Cambra amb la Companyia Transatlàntica per afavorir la internacionalització de les empreses, entre altres. Tanmateix, d'entre tots aquests aniversaris, un dels més destacats ha estat el centenari de Foment Reus Empresarial, la patronal històrica de la ciutat que va néixer, també, a la Cambra de Comerç de Reus.


 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat un dels protagonistes de l'acte.
El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat un dels protagonistes de l'acte. | Laia Solanellas

 

Uns premis per valorar el teixit econòmic de casa nostra

Els premis Cambra Reus han guardonat un gran nombre d'empreses i iniciatives: Productos del Cafè, Esquiades.com, Tecnochem, Polichem Grup, Copy Valls, Biotec Biosecurity, PSG Spain, CV Mèdica, SEIBE, Cuina Gestió, Prosegur, Clima Ahorro, Signo i Olis Montané. Del sector vinícola els cellers Casa Gran del Siurana, Baronia del Montsant, Vinícola de Sarral, Mas del Botó, Herència Altés i Rosa Maria Torres. De l’àmbit comercial la Perfumeria Júlia de Reus, Ca la Cova de Vimbodí, Carnisseria Xarcuteria Nogales de Móra d’Ebre, Espàrrecs i Melmelades Foz-Clua de Gandesa i Riera Ceràmica de Gratallops.


Pel que fa al sector turístic han destacat l’Hotel Centre de Reus, el càmping Templo del Sol de l’Hospitalet de l’Infant i el Camping Joan de Cambrils, l’Hostatgeria de Poblet, les Rutes Borrell de la Fatarella i l’Aparthotel Spa Monrural de Benissanet. En aquesta mateixa categoria també s'ha reconegut la fira del vi de Falset ja que, més enllà de la seva vinculació amb el sector vinícola, s’ha significat com un motor d’atracció turística de primera magnitud.

 

També s'han lliurat tres premis a empreses que han estat fidels a l’Expro Reus i que expliquen l’evolució de la fira fins a l’actualitat. Són el GRUP OLIVA, Ramon Bergadà i Jardi Camp; i s'ha reconegut la trajectòria de tres Denominacions d’Origen per la seva bona feina en l’àmbit de la promoció del producte local de qualitat: les Denominacions d’Origen Protegida de l’Oli Siurana i de l’Oli Terra Alta i, també, de l’Avellana de Reus.


 

Torrent ha estat el centre de totes les mirades durant tota l'entrega de premis.
Torrent ha estat el centre de totes les mirades durant tota l'entrega de premis. | Laia Solanellas

 

Premis d'Honor per distingir persones i iniciatives

Finalment, els Premis d'Honor han estat pel Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, per haver-se convertit en «un autèntic referent, a nivell pedagògic i turístic, a la Conca de Barberà». El premi empresa ha posat en valor la trajectòria de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus; i també s'ha reconegut quatre empresaris  per ser «determinants en la configuració del teixit empresarial de casa nostra», els quals han estat Artemi Teixidó, fundador d’Indústrias Teixidó; Miquel Colàs que juntament amb Ramon Giné, ja traspassat, va fundar cafès Brasília; Antoni Pont, president del Grup Borges; i Francesc Cabré, expresident de la Cambra, i que enguany celebra el centenari de la seva empresa, La Industrial Algodonera de la Selva. Els Premis de Periodisme han distingit articles i reportatges vinculats al món de l’empresa i l’economia, i han estat per Francesc Gras, Marc Busquets, Dani Revenga i Janina Llauradó.
Comentaris

envia el comentari