El XIII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès reunirà un centenar de participants aquest cap de setmana a Reus

El concurs se celebrarà a l'Auditori del Palau Bofarull
El XIII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès reunirà un centenar de participants aquest cap de setmana a Reus
El XIII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès reunirà un centenar de participants aquest cap de setmana a Reus | cedida

Un centenar de joves músics participaran aquest dissabte i diumenge, 14 i 15 d'abril, al XIII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès, que organitza el Conservatori de Música de la Diputació a Reus. Joves estudiants vinguts de tot Catalunya i de diferents punts de l'Estat prendran part en aquest certamen de referència, que segueix creixent. Un total de 34 formacions concorreran a les quatre categories del concurs: Infantil, Juvenil, Jove i Superior.


  

El certamen, que arriba enguany a la tretzena edició, és un punt de trobada del jove talent musical que reuneix any rere any solistes i formacions musicals per participar en un dels concursos de música de cambra de referència del país. Els membres externs del tribunal encarregats d'avaluar les interpretacions són reconeguts músics i professionals en l'àmbit de l'educació musical.

 

A més de la participació d'agrupacions procedents de les  comarques tarragonines, el concurs comptarà amb la presència de formacions de la demarcació de Barcelona, Lleida, Girona i també del País Valencià i el País Basc. Les actuacions de les diferents formacions seran obertes a tot el públic i començaran dissabte, 14 d'abril, a les 10 del matí.


 

La sessió de tarda s'iniciarà a les 16 hores, amb les interpretacions dels grups seleccionats per les finals de les categories Jove i Superior i durant la mateixa es coneixeran els seus guanyadors. Diumenge al matí, tindran lloc les actuacions —i es coneixeran els guanyadors— dels participants de les categories Infantil i Juvenil.

L'any passat van participar-hi una vuitantena d'alumnes

En l'edició del concurs de l'any passat hi van participar una vuitantena de joves, i els guanyadors de la categoria Infantil (fins als 11 anys) van ser el 'Duo Ara', i els vencedors de la categoria Juvenil (fins als 15 anys) van resultar ser 'Quartert Martorell'. Pel que fa a la categoria Jove (fins als 18 anys), el duet 'Marimsax' va obtenir el primer premi; mentre que en la categoria Superior va acabar resultant vencedora la formació 'Amika Kuartet'. 
Comentaris

envia el comentari