Mes de 130 novetats editorials d'autors locals

La trobada d'autors locals a la biblioteca Xavier Amorós anticipa l'arribada de Sant Jordi
Foto grupal de la tradicional trobada d'autors locals a Reus
Foto grupal de la tradicional trobada d'autors locals a Reus | Cedida

Aquest divendres 13 d'abril s'ha dut a terme, com cada any, la tradicional trobada d'autors locals, un dels principals actes culturals que anticipen l’arribada de la Diada de Sant Jordi, i que té lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

 

Durant aquest any s'han publicat més de 130 novetats editorials i gran part dels autors han assistit a l’acte, que ha estat presentat per l'actor reusenc Carles Bigorra i ha comptat també amb l'assistència de l'alcalde, Carles Pellicer.


 

 

  

Els llibres dels autors locals estaran exposats a la Biblioteca Xavier Amorós fins a finals d'aquest mes d'abril. Els llibres estan col·locats a la nau central de l'espai bibliotecari simulant la botiga de roba ‘Les Amèriques’, un antic establiment de Xavier Amorós, en homenatge a l'escriptor reusenc que dona nom a la biblioteca i que enguany compleix 95 anys.

 

Els autors reusencs el Dia de Sant Jordi

Els autors locals tindran novament protagonisme el Dia de Sant Jordi, quan d'11.00 hores a 13.00 hores i de 18.00 hores a 20.00 hores signaran les seves novetats. I a partir del migdia es trobaran al Saló de Plens de l'Ajuntament amb la Recepció Institucional que anualment els fa l'alcalde de la ciutat.
Durant la Diada de  Sant Jordi hi haurà a la plaça del Mercadal i als carrers del voltant un total de 100 parades: 74 entitats, 11 floristeries, 13 llibreries i 2 mitjans de comunicació.

Activitats del Dia de Sant Jordi

A més, aquest any hi ha previst un extens programa, amb un gran nombre de presentacions de llibres i altres activitats diverses, entre les quals destaca, en commemoració de l'Any Pompeu Fabra, un joc de mots encreuats que es realitzarà amb les paraules que proposin cadascuna de les parades que participaran en la Diada.Podem remarcar també una de les grans novetats del Sant Jordi d'enguany, que serà una carpa instal·lada a la plaça d'Evarist Fàbregas, pensada especialment per als joves. És la Bibliochill de Kiku Mistu, una visió jove i distesa dels espais de lectura que pretén atraure l'atenció sobre el paper de la literatura a la vida.
Comentaris

envia el comentari