La segona edició de Vermusic porta set propostes en escenaris singulars

Alguns dels espais del programa no solen ser escenaris de música en directe
Imatge d'arxiu d'una de les actuacions del Vermusic 2017
Imatge d'arxiu d'una de les actuacions del Vermusic 2017 | delCamp.cat

 

Set formacions diferents donaran vida, entre el 20 d'abril i el 30 de novembre, a set espais de la ciutat de Reus, alguns dels quals no se solen utilitzar per oferir-hi música en directe. Es tracta de la segona edició de Vermusic, un cicle que, després d'arrencar l'any passat sota el paraigua de la Capital de la Cultura Catalana, enguany ho fa sota l'etiqueta de la Ciutat de la Música. Suposa, de fet, part de l'aportació privada al pressupost de l'esdeveniment per part de Vermuts Miró — 25.000 euros — i comptarà amb la participació de set formacions musicals diferents.


Set espais singulars

L'Institut Salvador Vilaseca o l'Estació Enològica són dos dels espais on es programen els concerts del cicle. Es tracta d'indrets, la majoria d'ells, on habitualment no s'hi ofereix música en directe i que, en aquesta ocasió, seran el teló de fons d'un cicle musical amb gust reusenc, i és que segons el seu director artístic, Marc Moncusí, «un 60% està representat per músics de Reus d'altíssim nivell».

 

El cicle s'encetarà el dia 20 d'abril, a les 20.30 h, amb un concert inaugural a Mas Calvó que anirà a càrrec del Quartet de Cordes de la Camerata XXI i que presentarà Els tres mosqueters o qui va matar Mozart?, amb la col·laboració de David Puertas com a narrador. Es tracta, aquest primer concert, d'una proposta gratuïta però limitada a l'aforament de 100 persones, que poden reservar les localitats a través del telèfon 977 010 200 o del correu [email protected].


  La programació completa

  Divendres 20 d’abril. Mas Calvó. 20.30 h

  Intèrprets: David Puertas (narrador) i Quintet de Cordes de l'Orquestra Camerata XXI. Obres: Haydn. Quartet op. 20 núm. 5. “Allegro moderato”; Salieri. Simfonia veneciana. “Allegro Assai”; Mozart. Quartet núm. 4 KV 157. “Allegro”; Haydn. Il mondo della Luna. “O luna lucente”; Salieri. Axur rei d'Ormus. “Come ape ingegnosa”; Mozart. Les noces di Fígaro. “Voi che sapete”; Haydn. Serenata del “Quartet op. 3 núm. 5” i, finalment, Mozart. Divertimento en Fa KV 138. “Allegro”.

  Divendres 25 de maig El Círcol. 20.30 h

  Duo Miró: amb Marta Mulero, violoncel i Medir Bonachí, piano. Nacho Mayals, creador audiovisual

  Divendres 15 de juny. INS Vilaseca. 20.30 h

  Jordi Casanova, tenor i Jaume Torrent, guitarra

  Divendres 20 de juliol. Estació Enològica. 20.30 h


  After Dark Trio: amb Rut Enguita, veu; Cristo Luceno, guitarra; Xavier Canyissà, contrabaix i Jordi Salvadó, percussió

  Divendres 28 de setembre. Institut Pere Mata. 20.30 h

  Amparo Lacruz, violoncel. «Suites de Bach (3)»

  Diumenge 14 d´octubre. Teatre Fortuny. Associació de Concerts. 21.00 h

  Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. Amb Carles Checa, director

  Divendres 30 de novembre Palau Bofarull. Associació de Concerts. 20.30 h

  Concert de cloenda amb Chicuelo. Amb: Chicuelo, guitarra; Mario Mas, llaüt i guitarra; Joaquín Gómez “El Duende”, cante; Carlos Caro, violí, i Isaac Vigueras, percusió
  Comentaris

  envia el comentari