Reus es vol convertir en un plató de cinema

Reus Plató comença a caminar per atraure a la ciutat films i produccions nacionals i internacionals
Montserrat Caelles, la regidora de Cultura, durant la roda de premsa.
Montserrat Caelles, la regidora de Cultura, durant la roda de premsa. | delCamp.cat

 

Montserrat Caelles, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, ha presentat Reus Plató, un projecte que el govern de la ciutat impulsa amb la voluntat de posicionar la ciutat en el panorama audiovisual català. Reus Plató neix sota el paraigües del Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR), que centralitzarà les tasques que desenvolupi. El projecte representa una nova empenta al CIMIR, que l’ha de convertir en el centre de referència de la fotografia i l’audiovisual del sud de Catalunya.

 

Reus Plató vol convertir la ciutat de Reus en un punt d’atracció de rodatges de pel·lícules i sèries que en permetin generar activitat econòmica i posar en valor el ric patrimoni arquitectònic i el paisatge urbà de la ciutat. Des del CIMIR es gestionaran les localitzacions i es facilitaran les gestions per poder fer els rodatges a la ciutat. El fet de tenir una oficina que centralitzi els processos o la informació és també un punt d'atracció per als rodatges, asseguren els experts.

 

Per tal de coordinar totes les accions a nivell local es constituirà la Film Comission, que serà la taula d'atenció als rodatges de Reus Plató, i que des del Centre de la Imatge estarà integrat pels diferents agents que poden intervenir en la gestió de les peticions de les productores.


Llocs de la ciutat que agraden als directors i localitzadors

Tot i que alguns dels indrets de la ciutat ja estan referenciats, a final de gener l’Ajuntament va realitzar un Famp Trip amb productors, directors i localitzadors per conèixer possibles emplaçaments. A la llista s’hi va afegir per exemple: la depuradora d'aigües, la Bòbila Sugranyes, el refugi de la Patacada, l'estació Enològica o el cementiri. L’antic escorxador, l’antic Hospital o la boca de la Mina ja són un dels punts que es tenien controlats i que ja s’han fet servir de plató.

 

«Cançó per a tu» es gravarà a Reus

Dimarts i dimecres d’aquesta setamana Reus acull el rodatge d'una TV Movie ambientada als anys 70, i que es titula «Cançó per a tu». L’Ajuntament treballa coordinadament amb la productora Galápagos Media per donar-los suport. S'han fet reunions, coordinades pel CIMIR, amb el Teatre Fortuny, la productora, així com el departament de Mobilitat i Via Pública. S'han de dur a terme diferents accions a la plaça del Prim, a més del rodatge que es farà a l'interior del Teatre Fortuny.
Comentaris

envia el comentari