Reus celebra el Festival Europeu de Curtmetratges amb algunes novetats

En la seva 19a edició, ret homenatge al curt 'Timecode'
Escena del curtmetratge produït a Reus, 'Timecode' | Reusdiari.cat

 

El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus (FEC Festival) arriba a la ciutat del dia 29 de març al 2 d'abril amb la seva XIXa edició. El FEC programarà 25 curts europeus a competició de disset països en la secció oficial i reunirà a Reus bona part dels seus realitzadors. Enguany, la sessió inaugural del FEC retrà homenatge al curtmetratge 'Timecode', produït a l'Escola de Cinema de Reus (ECIR) i amb nominació als Oscar 2017.


Com cada any, el festival esdevé un punt de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema. Però aquest any, a més, oferirà diverses seccions paral·leles com ara trobades amb realitzadors, concursos, tallers i actvitats per a infants, entre d'altres. També com a novetat, s'han preparat unes activitats d'animació col·lectiva com 'La parafernàlia' o 'Caravana puck' que oferiran sessions gratuïtes de curtmetratges animats i tindran lloc el dissabte 1 d'abril durant tot el dia a la Plaça del Mercadal de Reus.

 

Considerat un dels esdeveniments amb més projecció internacional de la ciuta, que enguany és Capital de la Cultura Catalana 2017, s'ha consolidat com un dels certàmens de referència dedicats als curtmetratges de ficció europeus. A més, amb l'objectiu de fomentar i estimular la creativitat entre els joves, amateurs o no, el FEC va obrir el passat 2 de febrer una convocatòria de microfilms d'un minut, que ja ha rebut més de 50 propostes.


La secció 'Panorama Cat', amb vuit curts d'autoria catalana, premiarà el talent de casa nostra, i el que sigui reconegut com a Millor Producció Catalana obtindrà un premi de 1.500 euros patrocinat pels reusencs Vermuts Miró. També hi ha 25 films programats per a la secció Oficial a competició, provinents de disset països diferents, entre els quals destaca 'Timecode' de Juanjo Giménez. A dins la secció paral·lela 'Panorama' hi participen també deu curtmetratges europeus que, malgrat no haver estat seleccionats a concurs, destaquen en qualitat i opten al premi del públic. Per més informació podeu consultar el programa del festival.Comentaris

envia el comentari