Prades s'omple d'activitats familiars aquest cap de setmana

Les activitats s'emmarquen dins del «Catalunya, Hola Família!»
Les activitats s'emmarquen dins del «Catalunya, Hola Família!»
Les activitats s'emmarquen dins del «Catalunya, Hola Família!» | cedida

 

Prades té preparades activitats familiars per aquest cap de setmana del 19 al 20 de maig arran de l’acció «Catalunya, Hola Família» de l’Agencia Catalana de Turisme. L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar el turisme familiar a destinacions catalanes que tenen segell de turisme familiar com és el cas de Prades des de 2014. A més, es vol contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l’oferta especialitzada en famílies.

 

A la recerca dels éssers llegendaris

Paral·lelament a les activitats familiars, es podran buscar i «caçar» al municipi 25 éssers llegendaris catalans a través d’una app de realitat augmentada creada per a l’ocasió. Un cop caçats els personatges, les famílies els podran tornar a reproduir on es vulgui. Si s’han capturat tots els 25 personatges es podrà recollir un premi com a recompensa a l’Oficina Municipal de Turisme de Prades. Si el telèfon no té giroscopi no es podran caçar els éssers però si es podrà accedir a la galeria i conèixer els diferents ésser que hi ha.

  

  

 


Un dels personatges a buscar és el Nen de les Muntanyes Prades. La història diu que Pere Balcells (Nen de Prades) va abandonar el poble amb 15 anys per presentar-se voluntari a la partida del coronel Moore durant la tercera guerra carlina. Les seves gestes popularitzades pels diaris de l’època el van convertir en un guerriller famós que dia rere dia reclutava nous seguidors.

 

El programa

El dissabte a les 10 del matí es farà una sortida per a tota la família des de la plaça Major fins a la Roca Foradada. A la tarda, a les 16.00 h, 17.00 h i a les 18.00 h es faran visites guiades per la vila vermella de Prades, activitat que té un preu de 5 euros per als adults i 3 euros per als infants. Els grups, que han de ser de mínim sis persones, entre les quals hi ha d'haver dos adults, s'han d'inscriure enviant un correu electrònic a [email protected] o bé trucant al telèfon 977 868 302. 

 

A les 18.30 h es farà un berenar saludable —gratuït— a la plaça Major, que anirà a càrrec de l'Ajuntament de Prades i de Danone. A les 19.00 h, Aleix Roig, d'Astroprades, dirigirà l'activitat d'observació astronòmica «Júpiter, el rei del Sistema Solar», a la sala polivalent de l'ajuntament. 

 

El dia acabarà amb una observació pública a les 22.00 hores, que tindrà un preu de 8 euros per adult i 5 euros per nen, tot i que a cada adult el podrà acompanyar un infant de manera gratuïta. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic a [email protected] i [email protected] o bé trucant al telèfon 977 868 302. 

 

El diumenge, 20 de maig, començarà a les 9.00 hores amb l'esmorzar saludable de l'Ajuntament i Danone, a la plaça Major. A les 10.00 hores es farà la Ruta de les Orquídies, que anirà a càrrec de Prades Aventura. El preu de l'activitat és de 12 euros per adult, mentre que pels menors l'activitat és gratuïta. Les inscripcions s'han de fet al telèfon 626 133 606. 
Comentaris

envia el comentari