Joan Masdéu inicia la gira del seu nou disc a Barcelona i Reus

El músic i compositor reusenc presenta ‘Innocents’, el tercer disc de la seva carrera en solitari
Festival de les Arts de Reus | Gerard Quintana i Joan Masdéu
Festival de les Arts de Reus | Gerard Quintana i Joan Masdéu | Laia Solanellas

 

El músic i compositor reusenc Joan Masdéu inicia aquesta setmana la gira d’«Innocents», el tercer disc de la seva carrera en solitari. Els dos primers concerts de presentació seran aquest divendres a la sala Luz de Gas de Barcelona —dins la programació del festival Barnasants— i dissabte al Teatre Bartrina de Reus. Després de «Casa Murada» i «Dissabte», Masdéu retorna a l’essència amb aquest treball, que defineix com «un disc d’amor a un mateix». El músic revela que «Innocents» serà el disc més «còmode» i «natural» de portar als escenaris i avança que als concerts també hi sonaran temes dels seus darrers treballs i, fins i tot, una cançó dels desapareguts Whyskin’s.

 

El darrer treball de Joan Masdéu (Reus, 1974), a la venda des del 27 d’octubre, parla de la innocència i de «la consciència personal de donar-se permís a un mateix per ser qui és». El treball s’articula a través de vuit cançons que evoquen «un camí iniciàtic de l’acceptació, que no de resignació», subratlla l’artista reusenc. La voluntat de tornar a l'essència i a l'arrel del què són les cançons ha quedat reflectida en la producció dels diferents temes, on les veus tot just estan acompanyades de dues guitarres, un baix i una bateria. «Desmarcant-nos de discs en què hi havia una vocació d’arranjament més preciosista, ara ens hem centrat en els elements més bàsics i indispensables», admet Masdéu.


Per aquest motiu, «Innocents» es portarà «de manera molt més natural» a l’escenari. De fet, Masdéu i la seva banda —Oest de Franc (guitarres i veus), Quim Xicoira (baix i veus) i Berenguer Aina (bateria i percussions)— mantindran els mateixos elements emprats durant la gravació, sense floritures, però amb un contingut «més directe» i que «arribarà més» al públic, garanteix.

 

El treball ha estat enregistrat i mesclat als estudis Blind Records (Barcelona), sota la producció artística de Santos Berrocal i Fluren Ferrer, i masteritzat a Kadifornia Mastering (Cadis) per Mario G. Alberni. «Innocents» s’estrenarà aquest divendres 16 de febrer (21 hores) a la sala Luz de Gas de Barcelona, dins la programació del festival Barnasants. L’endemà dissabte, a la mateixa hora, Masdéu jugarà «a casa», al Teatre Bartrina de Reus. Altres dates confirmades de la gira són el 3 de març a la Garriga, el 6 d’abril a Manresa, el 7 d’abril a Cardedeu i el 8 d’abril a Vic. Les entrades anticipades estan disponibles al web.
Comentaris

envia el comentari