La Banda de la Festa Major adapta les cançons del seguici de Reus a estils com el rock o el soul

La Banda de la Festa Major s'ha reunit de nou per crear aquest recopilatori original
Instantània del l'acte de presentació del disc 'La Banda de la festa Major'
Instantània del l'acte de presentació del disc 'La Banda de la festa Major' | Àlex Olivé

 

Aquest divendres, 13 d'octubre, a la terrassa d'un dels edificis més cèntrics de Reus —literalment a sobre de la plaça Prim—, s'ha presentat la recopilació, en forma de disc musical, de les cançons de la festa major de la ciutat. Titulat 'La Banda de la Festa Major', aquest recopilatori reuneix 21 de les cançons més representatives dels elements festius i balls de seguici d'aquesta festivitat, reconeguda com a bé cultural de Catalunya, aportant un gir actualitzat i inclús afegint lletra a les que no en tenien.

 

A l'acte hi han assistit els membres de la formació: Xavier Ciurans (cantant de Gertrudis), Albert Galcerà, Albert Carbonell, Jaume Aguza, Daniel Carbonell, Lluís Chabuch i Gerard Masip; acompanyats per la regidora de Cultura Montserrat Caelles, que ha celebrat la creació de material com aquest, ja que ho considera «un regal per la ciutat». Segons Caelles, «aquest projecte encaixa a la perfecció amb l'objectiu del Reus Capital de la Cultura Catalana». Per la seva banda, els autors del disc han agraït també la col·laboració d'aquest patrocinador «sense el qual no hagués estat possible».

 

Els integrants del grup han explicat que la creació d'aquest disc ha requerit moltes hores d'estudi donat que, adaptar 21 temes a diferents estils com el soul, rock o txa-txa-txa, i aconseguir l'acord i suport de cada un dels elements del seguici, no és senzill. El disc es podrà adquirír, per un preu de 10€, en el concert d'aquest dissabte 14 d'octubre, a les 23.00h, que tindrà lloc a la plaça del Mercadal.

 
Comentaris

envia el comentari