Reus passa el relleu de la capitalitat de la cultura catalana a Manresa

Aquest divendres s'ha celebrat l'acte protocol·lari que ha donat per finalitzat un any de cultura a la capital del Baix Camp
El Teatre Fortuny s'ha omplert de gom a gom per l'acte.
El Teatre Fortuny s'ha omplert de gom a gom per l'acte. | Laia Solanellas

 

La meca de la cultura reusenca, el Teatre Fortuny, ha estat l'escenari aquest divendres 12 de gener de l'acte institucional de cloenda de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, un any en què més d'un centenar d'esdeveniments culturals s'han esdevingut per diversos racons de la ciutat, malgrat algunes crítiques sorgides, però que la realitat contradiu en forma d'esforç per part d'entitats, ciutadans i institucions per a bastir un programa que durant 365 dies ha tocat moltes disciplines culturals. 

Podeu veure la galeria de fotografies de l'acte clicant en aquest enllaç.

 

  

 

 


Reus sempre ha presumit de ser una ciutat en què la cultura n'és un pilar, i en aquest acte al Teatre Fortuny —ple de gom a gom— en va voler tornar a fer gala amb la participació de diversos actors de la cultura reusenca. Abans de l'espectacle, però, les autoritats han anat passant per l'escenari per valorar aquesta capitalitat cultural de Reus i també fent un clam a la llibertat, la qual va de la mà de la cultura, i és que aquest ha estat el mantra més repetit durant els diversos discursos.

 

Manresa serà la capital de la cultura catalana 2018.
Manresa serà la capital de la cultura catalana 2018. | Laia Solanellas

 

El moment de la música a Reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat durant el seu discurs que Reus serà la Ciutat de la Música durant aquest any 2018, «la música omplirà tots els racons de la ciutat», i s'ha referit a l'acte de cloenda com un acte també d'inici, ja que amb aquest projecte «tornem a començar» ha assegurat. Tanmateix fins al proper mes de febrer no es donaran a conèixer més detalls sobre què consistirà i quins seran els actes que es duran a terme. 


Aquest anunci ha estat posterior a un altre dels punts importants de la nit, i és que la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i l'alcalde Carles Pellicer, han passat el relleu de la capitalitat cultural a Manresa, en un acte en què l'alcalde d'aquest municipi, Valentí Junyent, i l'homònima de Caelles han recollit simbòlicament el traspàs, i han assegurat que Reus ha estat un mirall amb la seva programació durant el 2017.

 

L'espectacle de cloenda ha estat creat per a l'ocasió.
L'espectacle de cloenda ha estat creat per a l'ocasió. | Laia Solanellas

 

Un espectacle inèdit i amb DO reusenca

Després d'una breu pausa, s'ha donat pas a l'espectacle 'Dos segles d'esplendor' creat per a l'ocasió de la mà del col·lectiu Teatre de les Comèdies, i presentat per l'actor Joan Carreras. Gairebé una hora de repàs de tota la història de la cultura reusenca que ha comptat amb més de 200 actors, i que a través de la poesia, la música, la dansa, l'òpera i un mapping ha viatjat pel temps fins a l'actualitat, moment en què coneguts cantants de la ciutat com Fito Luri, Ariel Santamaria o Joan Masdéu han tancat l'acte amb la cançó insígnia de la capital del Baix Camp: 'Reus'.Comentaris

envia el comentari