Educació per estar preparats per al futur al Col·legi Mare Molas de Reus

Fomentar entre el seu alumnat el pensament crític, la creativitat, el treball en equip i el coneixement d’un mateix són les estratègies que segueix l'escola de Reus. Apunteu-vos a la Jornada de Portes Obertes d'aquest 24 de febrer.
Els alumnes aprenen a treballar en equip durant tota la seva etapa escolar.
Els alumnes aprenen a treballar en equip durant tota la seva etapa escolar. | Cedida

 

«El nostre projecte prepara els nens i nenes pel futur que els espera». Així de clar és l'objectiu del Col·legi Mare Molas de Reus, i en aquest sentit tot el projecte educatiu des de P-3, passant per totes les etapes obligatòries i fins a la formació en els cicles formatius, està lligat per uns valors i unes metodologies que garanteixen que els alumnes surtin preparats de l'escola per afrontar tots els reptes que els esperen. De fet, l'eslògan del Col·legi Mare Molas és «El teu futur, el nostre repte», però, com aconsegueixen aquest objectiu? «Hem fet una aposta per a la innovació pedagògica i no ens lliguem només amb una metodologia, perquè la societat està en continu canvi i cal anar adaptant-se i aprendre a fer-ho» explica la directora pedagògica de l'escola, Núria Pellicer. L'escola, tot i comptar amb 130 anys d'història a la ciutat de Reus, compta amb un claustre jove i totalment renovat que cuida molt el tracte amb els alumnes i aconsegueix formar una gran família entre professorat, nens i nenes i famílies, amb la comunicació com a gran eina.

 

Es fomenta el pensament crític, la creativitat i tots els aspectes perquè estiguin preparats per al futur.
Es fomenta el pensament crític, la creativitat i tots els aspectes perquè estiguin preparats per al futur. | Cedida

 

Treball cooperatiu i aprenentatge vivencial

Els nens i nenes al Col·legi Mare Molas aprenen a treballar en equip des del primer dia, és per això que la disposició de totes les classes agrupa els alumnes de quatre en quatre, potenciant així el treball cooperatiu com a estratègia d'aprenentatge. En aquest sentit el projecte transversal de l'escola, «Penso, Construeixo i Experimento», és un dels pilars fonamentals. A través d'aquest projecte l'aprenentatge és molt més vivencial, i es potencia que l'alumne es faci moltes preguntes i aprengui a resoldre-les mitjançant el treball cooperatiu i l'experimentació.

 

Alt nivell d'aprenentatge en anglès

Per exemple, en matèries més abstractes com les matemàtiques, a través d'aquesta metodologia s'aconsegueix que siguin més palpables amb l'ajuda de materials de manipulació i l'alumne mostri més interés i també assoleixi més bé els conceptes. Els projectes són transversals i fomenten també activitats dinàmiques entre alumnes més grans i més petits com en el cas de «Aprenc + amb tu», «Padrins i padrinets de Lectura», etc. L'anglès també és molt important i està molt implantat en el projecte educatiu del Col·legi Mare Molas, i els resultats dels alumnes avalen l'alt nivell, que s'aconsegueix amb professors auxiliars de conversa, l'aplicació de l'idioma en matèries com la plàstica, hores específiques d'«speaking», experiències d'immersió lingüística per als alumnes, etc. A més, el Mare Molas és centre formador de Cambridge, i poden fer a la mateixa escola els exàmens per treure's els títols com el PET o el First. 

 
Podeu descobrir l'escola i la seva metodologia a la Jornada de Portes Obertes.
Podeu descobrir l'escola i la seva metodologia a la Jornada de Portes Obertes. | Cedida

 

Educació en valors

L'educació en valors com a escola cristiana que és el Col·legi Mare Molas també és fonamental: «Volem que els nostres alumnes tinguin un tarannà característic i siguin persones solidàries, respectuoses, generoses, compromeses amb la societat,...» explica Pellicer, és per això que a més del model educatiu, també s'organitzen experiències de voluntariat, serveis comunitaris o intercanvi de coneixement entre els alumnes de cicles formatius amb els més petits, com per exemple amb els d'informàtica, que formen els alumnes sobre seguretat a la xarxa amb xerrades. De fet la tecnologia està totalment integrada a l'escola com a mitjà, amb una plataforma digital amb continguts 2.0, espais per presentar activitats, recursos per ampliar els continguts, etc., i una de les classes complementàries per reforçar les matemàtiques és programació i creació de videojocs

 

Projecte Musart: l'exemple de totes les dinàmiques

Com a exemple d'activitat transversal, el Col·legi Mare Molas ha posat en marxa el projecte Musart que transformarà l'escola en un museu gràcies al treball de tots els alumnes que han treballat diferents autors i obres en les matèries escolars: la plàstica a cada nivell escolar treballant els autors, les llengües en la creació dels plafons en diversos idiomes, la informàtica amb la introducció de codis QR, maquetes de l'escola fetes a tecnologia,... Tothom qui ho vulgui podrà gaudir de la transformació del Col·legi Mare Molas en museu amb la inauguració, que es farà el 22 de febrer i comptarà amb la presència d'autoritats.

 

El Col·legi Mare Molas compta amb dues línies en totes les etapes d'educació obligatòria.
El Col·legi Mare Molas compta amb dues línies en totes les etapes d'educació obligatòria. | Cedida

 

Altres serveis d'interès

Aquesta escola reusenca compta amb dues línies des de P-3 i en tots els cursos d'educació obligatòria, i es tracta de l'única escola concertada a Reus que ofereix Cicles Formatius, el de Gestió Administrativa i el de Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Ofereix servei de menjador i també una àmplia oferta d'activitats extraescolars, tant en horari de migdia com de tarda. També està a disposició dels pares l'hora d'acollida matinal i hora d'acollida al migdia, per als pares que no volen deixar els fills al menjador però no poden arribar a temps a la una del migdia a recollir-los.  

 

Jornada de Portes Obertes al Col·legi Mare Molas

Podeu descobrir el projecte i les instal·lacions del Col·legi Mare Molas durant la jornada de portes obertes que es durà a terme el dissabte 24 de febrer a partir de les 11.30 hores, amb una visita guiada de la mà de l'equip docent. Per assistir-hi només cal que us poseu en contacte amb l'escola trucant al 977 312 740, enviant un correu a [email protected] o anant a secretaria, al carrer Mare Molas, 38. Trobareu més informació visitant la pàgina web del Col·legi Mare Molas i la pàgina de Facebook de l'escola. 

 Comentaris

envia el comentari