Els regants de Riudecanyes defensen que el riu Siurana estaria més sec sense l'embassament

La comunitat defensa la seva visió del conflicte després que hagi sorgit una gran perocupació pel baix nivell de l'aigua arran dels darrers transvasaments
Imatge del pantà de Riudecanyes. | Arxiu

 

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha volgut donar el seu punt de vista sobre la recent polèmica relacionada amb la falta d'aigua al riu Siurana, que ha sorgit aquest estiu arran d'un comunicat dels alcaldes que formen part de la mancomunitat del Topograpo —que inclou els municipis de Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera— i que s'ha agreujat amb els darrers dos transvasaments del 15 i el 22 de juliol. Cal recordar que aquesta és una problemàtica que ja fa temps que es denuncia al Priorat, on fa dos anys que es va crear la Plataforma pel riu Siurana, però que els alcaldes consideren que actualment la situació és insostenible i han volgut tornar a manifestar el seu malestar «per la gestió de l'aigua del riu Siurana que fan l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Comunitat de Regants de l'embassament de Riudecanyes».


Des del Priorat han denunciat que es transvasa el 95% de l'aigua que recull el pantà de Siurana es transvasa a Riudecanyes, una situació que genera problemes per manca de recursos hídrics i que s'agreuja durant l'època estival. Per la seva banda, la Comunitat de Regants de Riudecanyes, ha fet públic un comunicat en què exposen que ells van ser els promotors del pantà de Siurana, amb aportacions dels seus membres i dels ajuntaments, i que l'any 2003 van signar un conveni amb la mancomunitat del Topograpo per garantir l'abastament i el reg dels quatre pobles que en formen part. A més, han assegurat que la sequera del riu no és fruit de la seva acció i defensen que sense la seva intervenció la situació seria pitjor. «L'embassament de Siurana l'únic que fa en aquests moments és garantir un cabal ecològic que sense l'embassament fora pràcticament nul», han apuntat i han destacat que el Siurana és un riu mediterrani que a l'estiu minva molt el cabal i que, fins i tot, pot arribar a quedar-se sec.
Comentaris
Pelintxo
Quina barra que tenen!!!
Meri
No tenen vergonya! Del 2003 fins ara les necessitas han donat un gir! Quina barra.... I quina pena!!!!!
Anònim
El cabal ecolo?ògic???? El cabal és nul, tot està mort. Teniu molt poca vergonya!
Papitus
Quin cabal ecològic?, si des de fa anys de Gratallops fins a l'Ebre les granotes tenen que dur cantimplora
Prioratins
Han convertit el Siurana en una riera i sembla que encara els hem de donar les gràcies. Paguem l'aigua de boca que ve del nostre riu a gent de la comarca del costat, i sembla que encara els hem de donar les gràcies. La comarca del costat ha crescut i s'ha enriquit a costa de la nostra aigua i sembla que encara els hem de donar les gràcies. Ja hem dit prou!
Lluís
Fes una ullada a https://twitter.com/riusiuranaviu/status/895901585980760064

envia el comentari