El nou museu patrimonial s'ubicarà al castell de Falset

Es proposa captar nous públics, augmentar el nombre de visitants i consolidar-lo com un centre de referència per descobrir l'oferta cultural i enològica del territori
Imatge del Castell del Vi de Falset | Carles X. Cabós

 

Falset no compta amb un museu d'història i patrimoni local des de 1990, i per aquest motiu el castell de la capital del Priorat tanca les seves portes per iniciar la seva remodelació i acollir la nova oferta museològica de la comarca. L'objectiu és que el nou museu s'inauguri el pròxim mes d'agost, coincidint amb la Festa Major de la localitat, tot i que ja es van realitzar algunes visites escolars l'any 2003. Al nou espai s'exposaran algunes peces del museu vell pertanyents al fons del Centre d'Estudis Falsetans, una entitat nascuda el 1964 que vetlla per la conservació del patrimoni cultural del Priorat.


L'alcalde, Jaume Domènech, va dir: «És moment de revisar els objectius i l'estratègia d'aquest espai museístic, ja que ha passat prou temps des de la seva inauguració l'any 2009». El nou pla director del projecte definitiu del què serà el castell de Falset es troba en fase de redacció, després del conveni que van signar l'alcalde, Jaume Domènech, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, en el qual figura una subvenció de 18.000 euros que la Diputació proporciona a l'Ajuntament de Falset. En aquest sentit, Jaume Domènech va afirmar que amb el nou Pla Director es proposen captar nous públics, augmentar el nombre de visitants i consolidar com un centre de referència per descobrir l'oferta cultural i enològica del territori.

 

La Diputació de Tarragona va subratllar la voluntat d'atendre aquells projectes i actuacions dels ajuntaments que tenen un interès singular i social pel bé dels seus habitants i del territori, com és el cas de Falset i el seu castell.

 
Comentaris

envia el comentari