Falset encara quatre projectes de millora urbanística en el marc del Pla de Barris

Es preveu que s'iniciïn a finals del 2017 i finalitzin el juny del 2018
Falset impulsa quatre projectes en el marc del Pla de Barris que suposaran la millora de diversos espais del municipi. | PrioratDiari.cat

 

Falset afrontarà quatre projectes importants en el marc del Pla de Barris en el termini d’un any. Es tracta de la dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers de Torroja, de l’Era i de Malanyet; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la plaça Sant Jordi; l’enderroc de la Casa Pàmies per construir una plaça pública i un local municipal, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà. L’Ajuntament preveu que aquests projectes s’iniciïn el darrer trimestre del 2017 i estiguin acabats a finals de juny del 2018. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, incideix en què «són projectes necessaris i que impliquen millores notables per al poble i els seus veïns, són actuacions que difícilment es poden executar sense una dotació econòmica tan significativa com la que aporta la Generalitat». En aquest sentit, l’alcalde remarca que «no podíem deixar passar l’oportunitat que ens brinda el Pla de Barris, un pla que finalitza el pròxim any».


L’import total dels projectes ascendeix a aproximadament 1.250.000 euros, dels quals la Generalitat n’assumirà el 75% i la resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset i per contribucions especials. El Pla de Barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins a la data, se n’ha executat un 22%. Respecte a això, l’alcalde subratlla que en els darrers exercicis han reduït l’endeutament de l’Ajuntament amb l’objectiu de poder afrontar quan fos necessari projectes com el que ara tenen entre mans. «Som conscients que la rutina de pagament de la Generalitat implicarà elevar el nostre endeutament durant els anys 2017 i 2018, però la situació tornarà a ser com ara o millor l’any 2019, un cop la Generalitat pagui la part que li pertoca», conclou Domènech.
Comentaris

envia el comentari