Tot a punt per a les festes de Santa Càndia de Falset

La trobada de gegants, que reunirà a una quinzena de colles, és un dels actes més destacats de la celebració

 

Gegants a la Festa Major de Falset. | Ajuntament de Falset

 

Falset celebrarà el 2 i 3 de setembre les festes en honor a Santa Càndia amb un programa d’actes i activitats molt ampli i per a totes les edats. Dissabte, 2 de setembre, a partir de les 13.00 hores, es donarà el tret de sortida a les festes amb el tradicional repic de campanes i l’enlairada de coets. Prèviament, però, ja es podrà participar en l’activitat de tir amb arc a les 10.00 hores al pavelló municipal. A més, a partir de les 12.00 hores tothom qui vulgui podrà aconseguir la nova samarreta dels Gegants de Falset a la plaça de la Quartera.


El mateix dissabte, a les 18.30 hores, tindrà lloc la Cercavila Petita de Santa Càndia i la tercera Trobada de Gegantons de Falset, que comptarà amb la participació de la Cucafera, l’Aguileta i el Gegantó Japonès de Reus, el Manetes de l’Isaac, la Batucada Bat7, la Somera i els gegantons Antoni i Plana de Falset, que celebren el seu 25è aniversari. Després de la Cercavila Petita es farà un sopar a la fresca amenitzat pel Ball de Gralles de Falset.

 

Diumenge, 3 de setembre, a partir de les 7.00 hores hi haurà les matinades. En acabar s’iniciarà l'esperada trobada de colles de gegants i una cercavila. La trobada comptarà amb la participació de més de quinze colles d’arreu de Catalunya com els Gegants de Santa Margarida i els Monjos, la Colla Gegantera de Mora d'Ebre, els Gegants de la Riera de Gaià, la Colla Gegantera de Riudecanyes, la Mulassa de Falset, entre d’altres.


A les 13.00 hores tindrà lloc la Missa Major. Durant l’acte, les entitats faran ofrenes a Santa Càndia. A continuació, s’iniciarà una processó fins a la capelleta de la patrona de Falset. Finalment, les festes es clouran a les 19.00 hores al Teatre l’Artesana amb l’entrega de premis del Concurs Literari de Poesia i Narrativa i amb l’actuació de Laura Gari «Km 0» Jazz Ebrenc.



Comentaris

envia el comentari