Pradell de la Teixeta es prepara per l'EVA, amb tretze actes en tres dies

El festival arriba a la vuitena edició, que se celebrarà entre el 30 de juny i el 2 de juliol
Màrius Serra serà a Pradell de la Teixeta el primer cap de setmana de juliol. | Festival EVA

 

A Pradell de la Teixeta tot està preparat per una nova edició —la vuitena— del Festival En Veu Alta (EVA), després que l'edició del Penedès es tanqués, a principis de juny, amb una assistència de vora 3.000 persones en els 44 actes programats en 14 municipis de la zona. Ara és, doncs, el torn d'aquest municipi del Priorat, que un any més es vestirà de gala per acollir l'esdeveniment, que tindrà lloc entre el 30 de juny i el 2 de juliol. En aquests tres dies, s'han previst un total de tretze actes que giraran, com és habitual, entorn de la narració i la tradició oral. El festival s'obrirà el proper 30 de juny, amb 'Alcohols', un espectacle que dirigiran els poetes Núria Martinez-Vernis i Martí Sales. La mateixa nit de divendres arribaran a Pradell de la Teixeta una sèrie de rondalles verdes, per adults: les 'pornorondalles', tal com les han batejat, aniran a càrrec de Toni Gomila i Catalina Florit, amb l'espectacle 'Pecattum'.


Entre d'altres espectacles programats al llarg del cap de setmana, també hi trobem 'A tres bandes', on Rosa Cadafalch homenatjarà Montserrat Roig, i on també hi participaran Noemí Caballer —que també oferirà 'Cuentos en los labios'— i Ireneu Tranis. Els jocs de paraules de Màrius Serra, 'L'últim dia del Cafè de la Granota', amb la companyia Mea Culpa, un fòrum obert per a lectors i un cafè tertúlia sobre 'Cooperativisme, cultura i oralitat al Priorat', protagonitzat per Pere Audí, completen l'oferta literària, en què se sumarà la Companyia Olveira Salcedo amb l'espectacle de teatre d'ombres 'Hamelin'.

 

A més, l'EVA també mirarà a dues bandes més: la música i la cultura occitana. Pel que fa a la primera, Marcel Casellas Trio oferiran cançons tradicionals dels Països Catalans, mentre que Maria Arnal i Marcel Bagés presentaran '45 cerebros y 1 corazón' a la cloenda del certamen. Quant a l'agermanament amb la cultura occitana, el festival durà a Pradell una exhibició del joc de La Morra i un ball folk occità amb Mirabèl.

 

Amb tot, el festival EVA arribarà a Pradell de la Teixeta amb un total de tretze actes en només tres dies, repartits en diverses localitzacions singulars, com és habitual en el certamen. A més de places, també hi haurà espectacles en baixos de cases, el Castell, el Sindicat o la Cova del Rector. Els detalls, l'hora i la localització de tots els actes es poden consultar fent clic aquí.
Comentaris

envia el comentari