Cornudella consolida un espai cultural de la mà de la Jornada Literària

La desena edició va arribar dissabte 15 de juliol amb una proposta ideada per l'escriptor Jesús Maria Tibau
Imatge de la Jornada Literària a Cornudella | Cedida

 

Cornudella de Montsant ha consolidat, després d'una dècada, l'interès per la literatura local del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El dissabte 15 de juliol es va celebrar la desena edició amb una proposta de l'escriptor cornudellenc Jesús Maria Tibau. La sessió literària que reuneix escriptors i escriptores ha tingut els últims anys una ruta literària per diferents punts de Cornudella, on grups de persones llegeixen contes i microcontes de diversos autors. Aquest any els llocs seleccionats per Tibau han estat l'entrada al Celler Cooperatiu, la font del Parc i l'entrada a un portal antic del carrer Major. 


El moment més important de la vetllada va arribar al Casal Jaume I, que acull el claustre i la Biblioteca Municipal amb els seus 15.000 volums. A continuació, era el torn dels autors i d'escoltar la veu i la guitarra de Toni Just i Jesús Fusté. Sergi Oset, expert en minificció, la vallenca Margarida Aritzeta, el mediàtic Martí Gironell, la reusenca Carme Andrade, Agustí Clua de Camarles i Francesc valls, tarragoní amb arrels a Cornudella, van ser els protagonistes de la sessió. A més, els recitadors cornudellencs van llegir fragments de les obres presentades. 

 

D'una banda, Martí Gironell va presentar 'El pont dels jueus' i va relatar qui va fer el pont i per què té aquesta forma. Francesc Valls també va parlar de jueus a 'Un regal per al führer', una novel·la que es va fer a partir d'una entrevista a un dels set supervivents de l'holocaust de Salònica. Agustí Clua va demanar als joves que deixessin les pantalles dels mòbils i agafessin un diari. Carme Andrade, autora de 'Gosadies', es preguntava què és la bellesa. Margarida Aritzeta va representar una història real a 'La filla esborrada', un relat de l'oblit que parla de la vida d'una noia que no va complir les normes de la seva classe social. Finalment, la jornada va acabar amb la signatura de llibres dels autors al claustre del Casal i amb el lliurament de l'alcalde d'un guardó a Tibau que va consistir en un tinter, una ploma i una placa en forma de llibre. 

 

Imatge de l'alcalde de Cornudella lliurant un guardó a Jesús Maria Tibau | Cedida

 

 Comentaris

envia el comentari