De la Serna avisa ara que el tràmit per treure els camions de l'N-340 «és llarg»

El ministre lamenta que el govern espanyol s’hagi endut «tots els pals» per incomplir una data que ells no van anunciar
El ministre de Foment, Iñigo de la Serna
El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, en una imatge d'arxiu.  | Cedida

 

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha refermat aquest dilluns el seu compromís per fer efectiu el desviament obligatori de camions de la carretera N-340 a l’autopista AP-7 als trams tarragonins de la via. Tot i això, el ministre ha admès que no està «en disposició de donar un data» i que només pot garantir «la màxima celeritat» a l’hora d’activar la mesura. De la Serna ha insistit que el tràmit és «llarg» perquè inclou informes interns i del Consell d’Estat i diversos acords, entre els quals amb la concessionària Abertis.


L'1 de gener, una data mai anunciada

El ministre de Foment ha recordat que el govern espanyol «en cap cas» va anunciar que la mesura entraria en vigor l’1 de gener i ha lamentat que, «per no complir aquesta data que va donar algú ens hem endut tots els pals». El ministre ha insistit que Foment no ha fet pública cap data per fer efectiu el desviament obligatori de camions i ha recordat que el darrer acord de les mateixes característiques que s’ha impulsat a l’estat espanyol, a la Rioja, va trigar «prop de deu mesos». «El tràmit és llarg», ha insistit. 

 

És «injust» responsabilitzar el govern espanyol

El ministre ha rebutjat les crítiques que ha rebut el govern espanyol per l’accident ocorregut el passat 4 de febrer a l’N-340 al Vendrell, que va deixar tres víctimes mortals. En aquest context, De la Serna ha titllat «d’injust» i «irresponsable» traslladar a l’executiu espanyol la responsabilitat de no haver posar en marxa la mesura en un termini que considera «inasssumible i impossible».
Comentaris
ppet
D'un ministre de Rajoy que menteix mes que parla que se'n pot esperar .
Ciutadà
L'acusat sempre ha tingut el dret a mentir davant una delicte de assesinat per omissió.

envia el comentari