El PP demana al Congrés que no es renovi la concessió de l'AP-7 quan caduqui

La privatització expira el 2019 de Tarragona cap al sud, i el 2021 de Tarragona cap al nord
Imatge de les retencions a l'AP-7, al peatge de la Roca del Vallès
El PP, partidari de no renovar les concessions de l'AP-7. | delCamp.cat

 

El grup parlamentari del PP ha registrat aquest dimarts una esmena a una iniciativa de Podem sobre autopistes on els populars reclamen que no es renovi la concessió de vuit trams de peatge que vencen entre 2018 i 2021. Dels vuit, quatre es troben en territori català, tots de l’AP-7. Són el Tarragona-València —que expira el 31 de desembre del 2019—, el Montmeló-La Jonquera, el Barcelona-Tarragona i el Montmeló-El Papiol —fins el 31 d’agost de 2021.


Una iniciativa de Podem

L’esmena defensa «no ampliar els períodes de cap concessió de les autopistes de peatge a mesura que vagin assolint el final del període concessional», i afegeix que un cop no renovades aquestes concessions «es decidirà la forma d’explotació de la manera que millor convingui a l’interès general». L’esmena dels populars busca un acord sobre la iniciativa de Podem, que també defensa la no renovació de les concessions i que obtindrà el suport del Grup Socialista i del PNB. En tot cas, la iniciativa és una proposició no de llei, i per tant no és d'obligat compliment per part del govern espanyol.

 

No necessàriament gratuïtes

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha volgut deixar clar que aquesta recuperació de la gestió de les autopistes no té perquè implicar que passin a ser gratuïtes. «Això no està determinat, només vol dir que l’Estat assumeix el control i el Ministeri de Foment determinarà com resol la qüestió».

 

La iniciativa del PP també emplaça el govern espanyol a «mantenir al sector públic» les nou autopistes que han fet fallida, i «articular mesures per minimitzar l’impacte i l’afectació» que el rescat «pot produir sobre els ciutadans i el conjunt de la societat», garantint alhora «la seva disponibilitat per als qui desitgin utilitzar-les» i «evitant que es puguin produir situacions similars en el futur».
Comentaris

envia el comentari