EL PSC alerta de l'augment de trucades al telèfon 016 provinents de la demarcació de Tarragona

Segons els socialistes, la pujada de les trucades provinents de les comarques tarragonines són significatives tot i les retallades pressupostàries en violència de gènere
Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo | Cedida

 

La diputada al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat aquest dimarts, que als darrers mesos han detectat un repunt del nombre de trucades al telèfon 016, el servei telefònic adreçat a les víctimes de violència de gènere, provinents de les comarques tarragonines. Unes dades que demostren que la violència de gènere encara està present a la societat. Ibarra ha recordat que «s'hagin retallat irresponsablement les consignacions pressupostàries destinades a combatre la violència de gènere».


Rosa Maria Ibarra, ha explicat que durant aquest mes de març, darrer mes amb dades oficials ja tancades, s'ha registrat un augment al nombre de trucades tarragonines al telèfon 016, que ha incrementat un 12% si es compara amb el mes de març de l'any anterior. Durant el 2016 es van registrar un total de 8.558 trucades provinents de la demarcació de Tarragona. Segons Ibarra, «el volum de trucades ens dona la idea de la dimensió del problema real que tenim com a societat, també a les nostres comarques». La diputada socialista ha demanat als governs, tant català com espanyol, que «reposin les partides pressupostàries contra la violència de gènere que s'han anat retallant des de l'any 2010». Des del PSC reiteren el suport i el compromís amb les dones que pateixen aquesta violència. «Ens enfrontem a un problema greu, que no admet retallades, perquè les mateixes dades oficials ens demostren que la violència de gènere vers les dones persisteix», ha afegit Ibarra.

 

La socialista ha recordat que 26 dones han estat assassinades des de l'any 2003 a les comarques tarragonines, víctimes de violència de gènere. Tanmateix, durant l'any 2016 es van decretar 904 ordres de protecció a la província i es van registrar un total de 2067 denúncies per violència de gènere. «Cal lluitar contra la violència de gènere, no només amb paraules i declaracions verbals sinó també amb compromisos reals i concrets als pressupostos, i amb instruments útils», concloïa Rosa Maria Ibarra.
Comentaris

envia el comentari