Dues esglésies del Camp de Tarragona aconsegueixen finançament per a la seva restauració amb l'1,5% cultural

En total sumen més de dos milions i mig d'euros

Dos conjunts històrics del Camp de Tarragona rebran aquest 2018 l'aportació estatal provinent de l'1,5% cultural. D'entre les cinc que ha triat el Ministeri de Foment, les subvencions a la reforma del Monestir de Santes Creus i a la Cartoixa d'Escaladei són les que suposen una inversió més important, però també n'hi ha a Lleida i Barcelona.

 

Un milió i mig per Santes Creus

El Reial Monestir de Santes Creus rebrà 1.457.181,39 euros, el que suposa un 50% del pressupost total de l'actuació prevista de restauració del claustre gòtic. Aquesta serà la segona obra en poc temps que es farà al monestir, després que l'any 2016 finalitzés la restauració d'uns vitralls gòtics a l'església.


Més d'un milió per la cartoixa d'Escaladei

A la Morera de Montsant també estan d'enhorabona ja que el ministeri ha decidit atorgar-los part de l'1,5% cultural amb més d'un milió d'euros, concretament 1.107.665 euros. Aquest import també suposa un 50% de l'obra prevista de restauració de l'església de la cartoixa d'Escaladei. Sumat als diners pel Monestir de Santes Creus, el Camp de Tarragona rep més de dos milions i mig d'euros en total.

 

1,5% cultural

Aquests diners —3,8 milions a tot Catalunya— es generen a partir de l'impost a conseqüència de l'execució de l'obra pública. La Comissió Mixta de l'1,5% Cultural, integrada pels ministeris de Foment i d'Educació, Cultura i Esport, ha aprovat aquest divendres, provisionalment, el finançament de cinc noves actuacions com conseqüència de la convocatòria publicada el juliol de 2017.


El Programa de l'1,5% Cultural és la principal eina de l'Administració General de l'Estat per respondre al mandat constitucional pel qual els poders públics han de garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren. Per a aquesta fi la Llei de Patrimoni Històric va establir el percentatge mínim de l'1% a aplicar sobre el pressupost de les obres públiques que s'executen per l'Administració de l'Estat. Més enllà d'aquesta obligació, el Ministeri de Foment va ampliar en 2014 la seva aportació a aquest objecte de l'1% a l'1,5% del pressupost de les obres que licita.
Comentaris

envia el comentari