Els dos alcaldes de la CUP del Camp no declararan davant la Fiscalia pel referèndum

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha assegurat que es detindrà a aquells que no compareguin
Miquel Perelló, de negre, en una imatge d'arxiu. | delCamp.cat

 

La CUP ha emès aquest dimecres un comunicat en què assegura que els seus alcaldes no aniran a declarar davant de la Fiscalia. Al Camp de Tarragona els cupaires tenen dos alcaldes, el dels Guiamets, Miquel Perelló, i el de la Vilella Alta, Marc Vinyes. L'afirmació arriba després que el fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, hagi ordenat investigar els 712 alcaldes que han mostrat el seu suport a l'organització del referèndum independentista de l'1-O i hagi demanat a les fiscalies territorials que els citin a declarar com a investigats. A més, Maza ha assegurat que es detindrà a tots aquells que no vulguin compareixer i col·laborar. Al comunicat, els cupaires emplacen la resta de forces polítiques a «fer el mateix» a l'empra de la llei del Referèndum. Les candidatures municipals de la CUP també denuncien que la fiscal general «no pot ordenar la detenció» dels alcaldes que no compareguin: «ordenant aquestes detencions sobrepassaria el seu límit competencial vulnerant els drets fonamentals».

 


Al comunicat, els cupaires denuncien l'actuació «demofòbica i d'atac als drets fonamentals de l'estat espanyol ordenant unes detencions amb l'únic objectiu d'atemorir la població i als càrrecs electes». Els alcaldes de l'esquerra anticapitalista asseguren també que, com han fet «sempre», respondran «conjuntament davant l'estratègia repressora de l'Estat» perquè volen fer valdre «un mandat popular majoritari emparat en el dret inalienable dels pobles a la seva autodeterminació».

 

La CUP té 28 alcaldies, a banda de la confluència 'Crida per Sabadell' que té el cupaire Matías Serracant per alcalde. Serracant va signar el decret de suport a l'1-O però la ciutat no consta al llistat de l'AMI amb aquests 712 alcaldes, que la fiscalia ha fet servir com a referència. Tampoc apareix al llistat Badalona, governada per Dolors Sabater, líder de la coalició Guanyem Badalona en Comú, també integrada per la CUP. Sabater no ha signat cap decret de suport sinó que va respondre la carta del Govern confirmant que l'1-O els col·legis electorals «estan a la seva disposició per votar amb normalitat», va escriure al Twitter. 
Comentaris

envia el comentari