Catalunya En Comú-Podem reclama el Tren-Tram a les comarques tarragonines

Amb una petició al Parlament, demamen que Foment traspassi la línia ferroviària Port Aventura-Cambrils a la Generalitat i que s'arregli per tirar endavant el TrenTram
Imatge de l'estació de Cambrils on passarà el tren-tramvia.
Imatge de l'estació de Cambrils on passarà el tren-tramvia. | Trenscat.

 

En Comú-Podem aposta pel TrenTram a les comarques tarragonines. La formació ha registrat aquest matí una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, on reclamen que el Ministeri de Foment traspassi la línia ferroviària Port Aventura-Cambrils a la Generalitat i que s'impulsi l'acondicionament per tirar endavant un servei de tren-tramvia.

 

Pitjor transport de rodalies

Els Comuns assenyalen que quan entri en funcionament la nova variant del Corredor del Mediterrani —en principi ha de ser aquest estiu— es millorarà el transport de mercaderies i de passatgers de llarg recorregut però reconeixen que es veurà afectat el transport de rodalies ja que desapareixeran les estacions cèntriques de Salou i Cambrils, que transporten anualment més de 675.000 viatgers. Salou només es quedarà amb l'estació de Port Aventura i a Cambrils s'hi està construint l'estació Cambrils Nord, així que les dues poblacions només tindran estacions als afores. L'Hospitalet de l'Infant també estrenarà estació a un quilòmetre de l'actual i Mont-roig perdrà la que té actualment.

 

Imatge d'arxiu de les obres del Corredor Mediterrani
Imatge d'arxiu de les obres del Corredor Mediterrani | EFE

 


Aquest fet provocarà el desmantellament de la línia que uneix Port Aventura, Salou, Cambrils, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant, motiu pel qual les quatre poblacions afectades estan actuant de manera conjunta per planificar el sistema ferroviari al pas dels seu municipis. Per començar demanen, en contra de Plataformes de Transport Públic i també d'En Comú-Podem, que la via es desmantelli immediatament després que deixi d'entrar en funcionament. Els ajuntaments consideren que és d'obligat compliment pel que diu la llei estatal però els comuns i les plataformes consideren que la decisió va en contra de la Llei Catalana de Mobilitat.

 

Morancho, Mendoza, Granados i Garcia exigeixen el desmantellament de la via del tren.
Morancho, Mendoza, Granados i Garcia exigeixen el desmantellament de la via del tren. | ACN

 

 

Segons En Comú-Podem el desmantellament provocarà «greus efectes sobre els i les usuàries del transport públic», allunyant les estacions de Salou i Cambrils dels nuclis urbans, perdent la connexió ferroviària entre Cambrils i Salou i perdent-la també amb Tarragona i Port Aventura. Segons ells aquest fet convertiria l’estació de Port Aventura en un cul de sac —l'alcalde de Salou, Pere Granados, ho vol solucionar amb la construcció de la connectivitat entre aquesta estació i el Corredor Mediterrani o provisionalment amb un servei de trens llençadora—.


Reconvertir el traçat en el Tren-Tram

Els comuns s'alineen amb les entitats en defensa del transport públic i defensen la reconversió d’aquest tram en un tren-tramvia. Segons la formació, la Generalitat ha donat el seu vistiplau a aquesta proposta a través de diferents documents oficials, estudis i projectes, com el Pla Territorial del Camp de Tarragona. Els municipis també són partidaris que s'aprofiti l'antic traçat per dur-hi a terme el TrenTram, el tramvia interurbà de les comarques tarragonines, tot i que reconeixen que aquest projecte va per llarg.Comentaris
TGN_2018
Las vías molestan y mucho en estas localidades, además de ser un gran peligro tener las vías por medio de estos lugares costeros. El cercanías no mejorará nada de lo actual. Lo ideal es retirarlas y a continuación la urbanización del mismo. ¿Qué se pierde en movilidad? Se gana en SEGURIDAD.
Gloria
Tenemos un pueblo super mal comunicado y hay que arreglarlo "descomunicandolo" más aún, y si, me invento las palabras como "los y las estas" de podemos.

envia el comentari